Davut Çetin: 12 gündür gerekçeli karar bekliyoruz

 

ANTALYA (DHA) – ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimlerinin ardından Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kısa karar ile değiştirdiği sonuç sonrasında Davut Çetin’den yeni bir açıklama geldi.

YSK’nın 14 Ekim’de açıkladığı kısa kararın gerekçeli kararını halen beklediklerini belirten Davut Çetin, “Gerekçeli kararın açıklanmamasından dolayı ciddi bir rahatsızlık içerisindeyiz. Gerekçeli kararın bir an önce açıklanmasını istiyoruz. Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) itirazımızı da bu karar ile yapmayı düşünüyoruz” dedi.

YSK’nın 14 Ekim’de açıkladığı kısa karardan sonra halen gerekçeli kararın çıkmamasını eleştiren Davut Çetin, “En baştan bu yana bu kararın gerekçesinin nasıl yazılacağını merak ediyorduk. Bugüne geldiğimizde görüyoruz ki üzerinden 12 gün geçmesine rağmen halen YSK’nın gerekçeli kararı ortada yok. Yaklaşık 1 saat içinde aldıkları bu kararın gerekçesini 12 gündür açıklayamıyorlar. Yola çıktığımız arkadaşlarım her gün her saat bana gerekçeli kararın çıkıp çıkmadığını soruyorlar. Kararın açıklanmaması kamuoyunu da rahatsız ediyor” diye konuştu.

KARAR ODA VE BORSALARA EMSAL OLACAK

Gerekçeli kararın bir an önce açıklanmasının süreçlerini takip etmek açısından da önemli olduğunu ifade eden Davut Çetin, “AYM’ye yapacağımız başvuru için gerekçeli kararı bekliyoruz. Bizim sürecimizin yanı sıra şu an bu gerekçeli karar seçim sürecinde olan birçok Oda ve Borsa için de emsal olacak nitelikte. Adana Ticaret Odası seçimlerinde bunun örneğini gördük. Bu önümüzdeki günlerde çok sayıda Oda ve Borsa’yı da YSK’ya taşıyacak. Ancak YSK’nın o noktalarda vereceği kararlarında yakından takipçisi olacağız” ifadesini kullandı.

Sosyal medyada da ‘seçim sandıkta kazanılır’ etiketiyle yol arkadaşlarının konuyu sürekli sıcak tuttuğunu belirten Çetin, “Eğer gerekçeli kararı açıklamak için konunun gündemden düşmesi bekleniyorsa biz bu konuyu her zaman gündemde ve sıcak tutacağız. Şu an beklediğimiz tek şey YSK’nın 1 saatte verdiği kararın gerekçesini öğrenmek. Umuyorum en kısa sürede öğreneceğiz” dedi. (DHA)

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Büyük tur operatörü kapısına kilit vurdu

ATSO kararına itiraz yapıldı