Antalya Haberleri: DEV UYANIRKEN!

DEV UYANIRKEN

 

Yıllık yüzde 7,5 gibi bir büyüme oranıyla turizmde en hızlı büyüyen alanlardan biri olmayı sürdüren kongre, toplantı ve etkinlik turizmi MICE, turizmin başkenti Antalya’ya “Her Şey Dahil” sisteminin dayanılmaz cazibesiyle tatile gelen turiste göre kat ve kat daha fazla harcama yapan farklı profildeki turist potansiyelinin önünü açan bir büyük değer.

Katma değeri bu denli yüksek olan MICE TURİZMİ pastasından dünyada en fazla pay alan ülkeler ABD, İngiltere ve Orta Avrupa’nın başta Almanya olmak üzere diğer önemli ülkeleri.

Pandemi öncesinde özellikle turizmin başkenti Antalya; MICE turizmi alanında çok önemli bir ivme elde etme noktasındaydı ve tam da bu dönemde kentimizin potansiyeline dünya çapında bir yatırım olan NEST Kongre ve Fuar Merkezi kazandırıldı. Ancak beklenmedik bir şekilde pençesine düştüğümüz pandemi ile ortaya çıkan olumsuz gelişmelerden dünya genelinde en fazla etkilenen turizm faaliyet alanı yine MICE Turizmi oldu ve ne yazık ki kentimiz de bu olumsuz etkiden payını aldı.

Gelişen ve değişen dünyada insanlığın geleceğine yön veren rakipsiz etkinlik gücü noktasında MICE turizminin yeniden atağa geçmekte olduğunu gözlemliyoruz.

Önemli katılımcı sayılarını içeren muhtelif ulusal ve uluslararası yeni etkinlikler için yapılan görüşmeler ve beraberinde gerçekleşen sözleşmeler bizleri bu anlamda umutlandırıyor.

Dünya pandeminin pençesine düşmemiş olsaydı öngörü MICE turizminin dünya turizm endüstrisi pastasından 1 trilyon doların üzerinde büyük bir pay alacağı yönündeydi.

Evet şimdi böylesi bir dev büyük bir hedef doğrultusunda iki yıllık istenmedik aranın ardından yeniden uyanıyor.

Her anlamda ülkemizin ve kentimizin turizmdeki çehresini değiştirerek nitelikli turizmin de önünü alabildiğine açacağına inandığımız “kültür turizminin” can damarlarından biri şüphesiz MICE turizmidir.

Nimetlerinden fazlasıyla faydalanmayı başarabilen tüm dünya ülkelerinde olduğu üzere biz de önemli bir MICE Turizmi başarısı yakalamak zorundayız.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Selin Cuhadaroğlu Kimdir?

BEETHOVEN’IN 250. DOĞUM YILI KONSERİ GERÇEKLEŞTİ