Antalya Haberleri: Diş hekimleri ‘diş tedavisinde dijitalleşme’yi konuştu

Diş hekimleri diş tedavisinde dijitalleşmeyi konuştu

 

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA’da diş hekimleri, 1.5 yıllık pandemi arasının ardından düzenlenen bilimsel sempozyumda bir araya geldi. Sempozyumun ana konusu ise diş hekimliğinde dijitalleşme oldu.

Antalya Diş Hekimleri Odası, pandemi döneminde ara verdikleri bilimsel programlarına yeniden başladı. Uzun aradan sonra ilk toplantılarını kent merkezindeki bir otelde gerçekleştiren diş hekimleri, Prof. Dr. Baybora Kayahan, Prof. Dr. Esra Can, Dr. Haşmet Gökdeniz, Prof. Dr. Banu Karayazgan’ın sunumlarıyla tedavi yöntemlerindeki yenilikler hakkında bilgi aldı.

Toplantının en dikkat çeken bölümünün diş hekimliğinde dijitalleşme olduğunu anlatan Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Gassan Yücel, “Konuk hekimlerimiz alanlarında çok iyiler. 1.5 yıl sonra ilk defa bir araya geldik. Diş hekimliğinde son 5 yılda çok büyük değişimler oldu. En güncel değişiklikleri bu toplantılarla konuştuk. Dijital diş hekimliği çok ilgi gördü. Artık ağızdan ölçü alma devri özel kameralarla ağız içinin 3 boyutlu şekli çıkarılarak bilgisayarlarda işleniyor. Laboratuvarlarda insan eli değmeden üretim modeline geçiliyor” diye konuştu.

Sempozyumun ardından diş hekimleri gala yemeğinde bir araya geldi. Meslekte 30’uncu yılını dolduran diş hekimlerine, oda yönetimi tarafından 30’uncu yıl anısına plaket verildi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Jandarma trafik kazası mağdurunu unutmadı

Antalya Haberleri: Jandarma trafik kazası mağdurunu unutmadı

Gazipaşada trafik kazası: 3 yaralı

Gazipaşa Haberleri: Gazipaşa’da trafik kazası: 3 yaralı