Antalya Haberleri: DUYARLILIK YOKSULLUĞU!

DUYARLILIK YOKSULLUĞU

 

 

ŞİMDİ DUYARLILIK üzerine söylemek zorunda olduğumuz o kadar çok şey var ki!

Belki de DUYARLILIK bizim ülkemizde eksikliğini hissettiğimiz en önemli olgu!

Duyarlı insan olabilmek belli ki bir erdem. Gereksinim duyduğumuz her konuda duyarlı olabilmeyi ülkece tam anlamıyla bir türlü öğrenemediğimizi görmek, hissetmek gerçekten çok yıpratıcı.

Turizmciler olarak çevreye karşı yeterince duyarlı olabiliyor muyuz? 

Doğayı ve onun belki de nesli tükenmek üzere olan canlılarını ne derece gözetip koruyabiliyoruz?!

Turizmi sürdürülebilir kılmak adına ne derece gayret gösteriyoruz?!

Yüreklerimizi paramparça eden yangınlar adeta bir “DUYARLILIK” testinden geçmemize de neden olmadı mı?!

Güzelim ormanlarımız ciğerlerimizle birlikte yanıyorken bile gökyüzünde gördüğümüz havai fişekler için herhangi bir “DUYARLILIK’tan” söz edebilir miyiz?!

Ormanlık yerlerde mangal yakan vatandaşlarımız umuyoruz ve diliyoruz bu yaşadığımız kahredici günlerden sonra doğaya karşı çok daha fazla duyarlı olma ihtiyacımız adına yeni bir farkındalık geliştirebileceklerdir.

Çevremizi ve elbette göz bebeğimiz turistik beldelerimizi sorumsuzca ardımızda bıraktığımız türlü atıklarla kirletme gafletinden neden bir türlü kurtulamıyoruz?!

Allah’ın bahşettiği  tüm nimetlerini korumak, sakınmak  ve yeni nesillere aktarmak adına bir misyonumuz ve sorumluluğumuz var.

Bu sorumluluğu böylesine bir duyarsızlık içerisinde yerine getiremediğimizi görmek, yaşamak bizlere acı vermiyor mu?!

Turizm ülkemizin bugünü ve yarını adına en önemli değerlerimizden biri değil mi?!

Turizmi değerli kılan dünyaca ilgi gören “ÜRÜN ve HİZMET KALİTEMİZ”  kadar aynı zamanda doğaya ve eşsiz tarihi dokuya karşı sergileyeceğimiz “DUYARLILIK” değil mi?!

İnsanoğlunun zamana karşı direnci sınırlıdır ve gün gelir yolculuk kaçınılmaz olur. Bayrak yarışı ise dünya var oldukça sürecektir. Doğanın iki eşsiz rengi yeşil ve mavi gelecek kuşaklara teslim edilmek üzere bizlere emanettir.

Gün gelecek bayrağı yeni nesillere teslim edip dünya sahnesinden çekileceğiz. O halde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza tüm değerlerimize karşı yeterince duyarlı yaşamayı öğretmek en önde gelen görevlerimizden biri olmalıdır.

Tüm dualarımız turizmin başkenti güzel Antalya’mızda ve diğer tüm güzel şehirlerimizde yaşamakta olduğumuz büyük acıların son bulması, tekrarlanmaması adına ve bundan böyle çok daha duyarlı bir toplum olabilmemiz adına olsun…

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
OLAĞAN ŞÜPHELİLER

Antalya Haberleri: OLAĞAN ŞÜPHELİLER

Ersun Yanal, deneyimlerini paylaştı

Antalya Haberleri: Ersun Yanal, deneyimlerini paylaştı