Antalya Haberleri: Duygu yüklü anı konseri

Duygu yüklü anı konseri

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA’nın kültür-sanat yaşamına şarkılarla renk katan Nağmekar Türk Müziği Topluluğu’nun sezon sonu konseri, Dominik Cumhuriyeti’nde gaspçıların saldırısı sonucu 24 yaşında yaşamını yitiren Alper Baycın’ın anısına gerçekleşti. Konserde duygulu anlar yaşandı.
Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleşen konserde müzik eğitimcisi şef Mustafa Mümtaz’ın yönetimindeki saz heyeti, koro üyeleri sahne aldı. Sunumunu Okan Dilek’in üstlendiği anı konserine şarkı severlerin ilgisi yoğun oldu. Konser öncesi 13 yıldan beri Antalyalılara duygu yüklü ve neşeli şarkılar dinleten Nağmekar Türk Müziği Topluluğu’nun dünü ve bugünü anlatıldı. ‘Senede Bir Gün’ adlı şarkıyla başlayan konser, ‘Seni Unutmak İstemedim ki’ adlı şarkıyla devam etti.
ANNE BAYCIN SAHNE ALDI
Dominik Cumhuriyeti’nde çekimi yapılan bir televizyon yarışma programında kameraman olarak görev yapan, 2018 yılında iş çıkışı gaspçıların saldırısı sonucu bıçak darbesiyle hayatını kaybeden Antalyalı kameraman Alper Baycın’ın Üçgen Mahallesi Muhtarı ve koro üyesi annesi Aynur Baycın, solo şarkılar seslendirdi.
VEDA BUSESİ’Nİ OKUDU
Anne Aynur Baycın, Yusuf Nalkesen’e ait Muhayyer Kürdi eser olan ve ‘Veda Busesi’ olarak da bilinen ‘Hani O Bırakıp Giderken Seni’ adlı şarkıyı oğlu Alper Baycın’ın anısına yorumladı. Baycın’ın gözleri yaşararak şarkıyı seslendirmesi sırasında salonda duygulu anlar yaşandı. Konser ‘Onda Bunda Şundadır’ ve ardından da hep bir ağızdan söylenen ‘İzmir Marşı’ ile sona erdi. Şef Mustafa Mümtaz, Aynur Baycın’a sarılıp, “Alper şu an aramızda, hepimizin kalbinde” diyerek teselli etti.(DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Konyaaltında, söz emekçinin çalıştayı

Antalya Haberleri: Konyaaltı’nda, ‘söz emekçinin’ çalıştayı

Belediyenin plajında çalışanlara saldırdılar

Antalya Haberleri: Belediyenin plajında çalışanlara saldırdılar