Antalya Haberleri: Eğlenceli ‘Sevil Berberi’ operasına alkış yağdı

Eğlenceli Sevil Berberi operasına alkış yağdı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) – ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), büyüleyici ezgileri, ince ve eğlendirici müziği ile İtalya komik operasından biri olan besteci Gioacchino Rossini’nin ‘Sevil Berberi’ operasını bir kez daha sahneledi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen iki perdelik gösterimde ‘Figaro’ rolünü Mehmet Ali Tutar, ‘Rosina’ rolünü Seçil Eyilikeder, ‘Kont Almaviva’ rolünü Devrim Demirel, ‘Dr. Bartolo’ rolünü Engin Suna, ‘Don Basilio’ rolünü Umut Tarık Akça, ‘Berta’ rolünü Oya Vural, ‘Fiorello’ ve ‘Subay’ rollerini Toygarhan Atuner, ‘Uşak’ rolünü Vural Vursavaş, ‘Noter’ rolünü Egemen Barın canlandırırken, Mustafa Özşamlı da anlatıcı olarak yer aldı.

SERVETE KONMAK İSTİYOR

17. yüzyılda İspanya’nın Sevil Kenti’nde geçen Sevil Berberi’nde Kont Almaviva’nın Madrid’de gördüğü ve âşık olduğu güzel Rosina için Sevil’e gelmesi, eski berberi Figaro’nun yardımları ile Rosina’nın vasisi Don Bartolo’nun kızın servetine konmak için onunla evlenmeyi planlaması ve gelişen olaylar konu alınıyor. Dünya komik opera sanatının en mükemmel örneği sayılan eserde, Antalya DOB orkestrasını şef Zdravko Georgiev Lazarov, Antalya DOB korosunu şef Mahir Seyrek yönetti. Eğlenceli operada dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Nursun Ünlü, ışık tasarımını Mustafa Eski, koreografiyi de Melda Özkan hazırladı.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN OPERA

Haldun Özörten’in sahneye koyduğu ‘Sevil Berberi’, Gioacchino Rossini’nin yaşamı boyu yazdığı 39 opera içinde dünya opera sahnelerinin en çok tercih ettiği eserlerin başında geliyor. Besteci, operaları dışında onlarca kantat, dini yapıt ve çeşitli parçaları ile dünya müziğinin en büyük bestecilerinden biri.

Rengârenk dekoru, kostümleri ve ışık efektleriyle de göz kamaştıran ‘Sevil Berberi’nde keyifli, neşeli anlar yaşayan izleyici, eserin yaratıcılarını ve rol alan sanatçıları, koro ve orkestrayı alkış yağmuruna tuttu.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Demir’den sonra Kurt da istifa etti

Antalya’da zirvede kar keyfi