Antalya Haberleri: FIRSATÇILAR ÇOK ÜZÜLECEK

FIRSATÇILAR ÇOK ÜZÜLECEK

TÜRKİYE’de yaşanan orman yangınları fırsatçılara kazanım olurken, birçok yangın söndürme ekipmanına fahiş zamlar yapıldı.

*

40 liraya satılan ısıya dayanıklı yangının eldivenini fiyatı 411 TL’ye, bazı modellerde 700 TL’ye kadar ulaştı. 20 metrelik yangın söndürme hortumları 5 Temmuz’da 426 TL iken, bugün 740 TL’ye kadar yükseldi.

*

28 Temmuz’da 165 TL olan tozlu 6 kilogramlık yangın söndürme tüpünün fiyatı yüzde 21 artışla 200 TL’nin üzerine çıktı. Yangın malzemelerinde, yangınla mücadele için kullanılan araç gereçlerde, yangın merhemlerinde fiyat artışı yapılması yasaktır, haksız ticari uygulamadır.

*

AĞIR CEZALARI VAR

2018 yılının Ağustos ayında yürürlüğe giren mevzuata göre; girdi maliyetinde artış olmamasına, döviz kurundaki artıştan etkilenmemesine rağmen ve haklı bir gerekçeye dayanmadan tüketiciye sunulan ürün, ya da hizmet fiyatlarında artış yapılmasına Ticaret Bakanlığı tarafından her ürün için ayrı ayrı 114 bin 326 lira ceza kesilebilir.

*

Burada Ticaret Bakanlığı’nın müfettişlerinin yanı sıra, Ticaret Bakanlığı’nın geliştirdiği mobil uygulama ile yüzbinlerce tüketici Ticaret Bakanlığı’nın fahri müfettişi gibi tespitler yapıp, anında tespitlerini Ticaret Bakanlığı’na aktarabilirler.

*

Çünkü bu mobil tüketici uygulamasına tüketiciler ücretsiz olarak cep telefonlarından şikâyetlerini anında ilgili bakanlığa aktarma imkanına sahip. Aynı zamanda tüketiciler bu suni fırsat artışlarını fişleri veya faturalarını saklayarak hakem heyetlerinde de haklarını arayabilirler.

*

Ayrıca Tüketiciler Birliği Antalya Şubesi’ne ait olan 0544. 446 0 446 numaralı telefon üzerinden şikayetlerinizi iletebilirsiniz.

SOSYAL MEDYAYA DİKKAT

Tüketiciler sosyal iletişim platformlarında uyanık olmalı. Yeni çıkacak sosyal iletişim platformları yönetmeliği sonrası asılsız haber yayma sizi ciddi hukuki sorumluluklarla karşı karşıya bırakabilir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
YARALARI SARACAĞIZ

Antalya Haberleri: YARALARI SARACAĞIZ

Kemerde ormanlar yanmasın diye çöpleri topladılar

Kemer Haberleri: Kemer’de ormanlar yanmasın diye çöpleri topladılar