Antalya Haberleri: FORMALARI DEĞİŞİP BİR DAHA SORALIM

FORMALARI DEĞİŞİP BİR DAHA SORALIM

Sanki geçen yıl takımın üstüne yapışan ‘topu rakibe bırakıp alan savunması yaparak rakibe pozisyon vermeme taktiği’ yerine, orta alanda top tekniği güçlü oyuncularla daha çok topa sahip olma arzusu ile oyuna başlamıştı. Ancak kaleye direkt giden ve kolay rakip eksilten Mukairu ve orta alanda göze hoş gelen futbolu ile beğenilen Poli’yi oyundan alması çok eleştirilmişti.

Bu maça gelince Mukairu–Amilton değişikliği haricinde aynı kadro ile sahadaydı. 4-2-3-1 taktiği ile rakibi durdurmayı ve maçı kaybetmemeyi hedefledi. Bu taktik ile maç kazanmak çok ama çok zordu. Kanatlardaki iki hızlı oyuncu Ghacha ve Amilton ile kontra ataktan gol bulmayı hedefledi.

İlk devre kendi alanımızdan çıkarken çok top kaybettik ve rakibe gol şansları verdik. Forvette oynayan Haji bizim aradığımız santrafor izlenimi vermedi. Ne sırtı dönük iken top saklayabildi, ne de tekniği ile rakibi zorlayabildi. Bu bölgeye daha yırtıcı bir pivot santrafor MUTLAK alınmalı.

Amilton geçen sezonun ilk yarısındaki performansını sonrasında yakalayamadı. Bu mevkide Paul Mukairu daha faydalı ve etkili oynadı. Ne geçen hafta oyundan alınmasını, ne de bu hafta kadroda bile olmamasını anlayamadım. Akla iki soru geliyor. Sakat mı? (Sakat olmadığını öğrendim) yoksa transfer mi olacak? (Bazı duyumlarım var) Ersun hocanın kadroda düşünmediğini aklıma bile getirmek istemiyorum.

Bir de Gökdeniz olayı var. Kesinlikle her durumda gole yakın, çalışkan ve güçlü yapısı ile forvete ilk yazılacak oyuncu bence. İlk yarıda golü bulamayan rakip, iki forveti oyuna alarak hücum yönünü güçlendirirken biz anlamaya zorlandığım bir hamle yaparak iki kanat oyuncumuzu oyundan aldık. Gökdeniz ve Mukairu gibi rakibi yıpratan iki oyuncu ile başlayıp iki hızlı oyuncumuz Amilton ve Ghacha’yı hamle oyuncusu olarak kullanmak daha doğru olmaz mıydı?

Biraz da maçın hakemini konuşalım…

Halil Umut Meler gelecek vadeden bir hakem. Genelde standardı yüksek ve oynatmayı seven tarzı ile beğendiğim bir hakem ancak kaleci Altay’ın kontrolsüz şekilde dizi ile Ghacha’ya yaptığı harekette top oyunda ve zamanlama hatası var.

Yorumcular TV’de sebep yaratmak için çok zorlandı ama inandırıcı olamadılar. Yok oyuncunun beklentisi yok, yok o alanda başka takım arkadaşı yok vs. vs… Lütfen Ghacha eğer sarı lacıvert formayı giyiyor olsaydı ne yorum yapardınız? Bu pozisyon NET penaltıdır.

Rakibin gol iptali kararı öncesi yardımcı hakem çok doğru bir kararla faul bayrağı kaldırdı. Bu pozisyonda herkes ayak hamlesine bakıp ahkâm kesti oysa rakibin sol kolu ile hızla top ile oynamayı düşünmeden Antalyasporlu oyuncunun omzuna yaptığı hamleyi konuşmadı. Bu da net fauldü. Burada hakem bayrak kalktığı an düdüğünü çalsa pozisyon tartışılmayacak üstünde konuşulmayacaktı. Kaldı ki bu pozisyon VAR’da incelendi ve faul kararının doğruluğu onaylandı.

Son olarak gol öncesi el mi var yoksa daha önce ofsayt mı var tartışması yapıldı. Burada öncelikle ofsayt yoktu çünkü eğer VAR incelemesinde ofsayt olsa sistem çizgiyi çeker sonrası öncesi demeden olayı kapatırdı. Bu pozisyonda kol açık ve bariyer oluşturuyor. Burada kararı siz okurlarıma bırakıyorum eğer bu dakikada bu pozisyon rakip için tartışılsaydı yorumlar nasıl olurdu? Futbolda sadece maçı yöneten hakemler değil yorumcular ve kanaat oluşturanlar da adil olmalı. Futbolumuz gerçekleri konuşmaya başladığımızda Avrupa ile rekabet edecek seviyeye gelir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Antalyaspor’da yeni sezon formaları tanıtıldı

ANTALYASPOR NEREYE KOŞUYOR

Antalya Haberleri: ANTALYASPOR NEREYE KOŞUYOR?