Antalya Haberleri: Geleceğin sanatçıları

Geleceğin sanatçıları

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) – MURATPAŞA Belediyesi Kültür Müdürlüğü ile Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan ‘Yaz Çocuk Okulu’ndaki seramik kursuna çocukların ilgisi yoğun oldu.
Muratpaşa Belediyesi’nin Şirinyalı Mahallesi’ndeki sanat merkezinde bir araya gelen çocuklar, kurs öğretmeni Bahar Çağlıcan gözetiminde toprağı çamura, çamuru da hamur kıvamına dönüştürüyor, çamuru elleriyle şekillendirerek yeteneklerini ortaya çıkarıyor. Çocuklar, ürettikleri birbirinden güzel dekoratif objelere imzalarını atıyor.
KENDİLERİNİ İFADE EDİYORLAR
Kurs öğretmeni Bahar Güzli Çağlıcan, çocukların çamur sanatını çok sevdiğini, kendilerini ifade edebilmek için de birbiriyle yarıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:
“Seramik, çocuklar için sadece öğrenecekleri yeni bir sanat dalı olmaktan çok, hayatlarını zenginleştirecek önemli bir deneyimdir. Bu deneyim, eğlenceden ödün vermeden gelişmelerine yardımcı oluyor. Onların kendilerini sanatla ifade etmelerine izin verilirse daha mutlu, kendini daha iyi ifade eden ve genellikle zihinsel olarak daha güçlü bireyler olurlar. Çamur onlara yaratıcılıklarını özgür bırakma ve kendi elleriyle bir şeyleri değiştirme imkânı veriyor. Çocukların yaratıcılıkları sınırsızdır.”
EYLÜLDE GÖRÜCÜYE ÇIKACAK
Bahar Güzli Çağlıcan, çocukların hayallerini şekillendirdikleri çamur çalışmalarının kuruduktan sonra fırında pişirilip sertleşmesinin sağlanacağını, boyanıp eylül ayında açılacak sergide görücüye çıkarılacağını da söyledi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Gazipaşada kızılçam ormanında çıkan yangın söndürüldü

Gazipaşa Haberleri: Gazipaşa’da kızılçam ormanında çıkan yangın söndürüldü

Kepezin ormanlarında çevre temizliği

Antalya Haberleri: Kepez’in ormanlarında çevre temizliği