Antalya Haberleri: Güldüren opera ‘Sevil Berberi’ne alkış yağdı

Güldüren opera Sevil Berberine alkış yağdı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) – ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, dünyanın komik opera sanatının en mükemmel örneği olarak bilinen ‘Sevil Berberi’ni bir kez daha opera severlerle buluşturdu.

Haldun Özörten’in sahneye koyduğu besteci Gioacchino Rossini’nin ‘Sevil Berberi’ adlı konser versiyonundaki eser, göz kamaştıran dekor ve kostümleriyle Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Eserin bestecisi, operaları dışında onlarca kantat, dini yapıt ve çeşitli parçaları ile dünya müziğinin en büyük bestecilerinden biri olarak biliniyor.

OPERA SEVERLER NEŞELENDİ

Eğlendirici müziğiyle İtalyan operasının şaheserlerinden biri olan ‘Sevil Berberi’, Gioacchino Rossini’nin yaşamı boyu yazdığı 39 opera içinde dünya opera sahnelerinin en çok tercih ettiği eserlerin başında geliyor. Eğlenceli eserde, orkestrayı şef Zdravko Georgiev Lazarov, koroyu şef Mahir Seyrek yönetti. Eserin dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, koreografisini Melda Özkan, ışık tasarımını da Mustafa Eski hazırladı.

İki perdelik eserde ‘Figaro’ rolünü Mehmet Ali Tutar, ‘Rosina’ rolünü Sema Çavuşoğlu Suna, ‘Kont Almaviva’ rolünü Devrim Demirel, ‘Dr. Bartolo’ rolünü Engin Suna, ‘Don Basilio’ rolünü Umut Tarık Akça, ‘Berta’ rolünü Gülçin Gültekin, ‘Fiorello’ ve ‘Subay’ rollerini Baturalp Bilgili, ‘Uşak’ rolünü Vural Vursavaş, ‘Noter’ rolünü Egemen Barın canlandırdı. Mustafa Özşamlı da anlatıcı olarak yer aldı.

Antalyalı opera severler, ‘Sevil Berberi’ni keyifle izlerken neşeli dakikalar yaşadı. Sanat severler, eseri ayakta alkışladı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Madama Butterfly yeni sezonda ilk kez sahnede

Kepez Odabaşında motodrag heyecanı

Antalya Haberleri: Kepez Odabaşı’nda motodrag heyecanı