Antalya Haberleri: İLK HAFTA GÖZ ÇARPANLAR

İLK HAFTA GÖZ ÇARPANLAR

FUTBOLDA yeni sezonun ilk haftası geride kaldı.

Antalyaspor, Göztepe’yi konuk etti.

Maç öncesi çok değişik tahminler vardı.

Kimi Antalyaspor’u, kimi konuk ekibi favori gösteriyordu.

Beraberlik tahmininde bulunanların sayısı da azımsanmayacak düzeydeydi.

Bana soranlara ise, resmi maçını izlemediğim bir takım için fikir beyan edemeyeceğimi söyledim.

FATURA YANAL’A

Gelelim maça.

Antalyaspor, geçtiğimiz sezona göre daha güçlü bir kadro yapısına sahip. Hamle oyuncusu artık var. Geçen sezon kadronun değişmez oyuncuları arasında bulunan Hakan Özmert, Gökdeniz Bayrakdar ve Amilton yedekler arasındaydı.

Yeni oyunculardan Poli, Güray Vural, Ghacha, Mukairu ve Wright ilk on birde kendine yer buldu. Miloseviç de sonradan oyuna dahil oldu. Yani kadronun yarısı yeni oyunculardan oluşuyordu.

Antalyaspor, maça iyi başlamasa da kısa bir süre sonra üstünlüğü ele geçirdi. İlk yarıyı istediği gibi 1-0 önde tamamladı. Ancak aynı oyunu ikinci yarıda sergileyemedi. Bunun da sorumlusu bana göre teknik direktör Ersun Yanal’dı. Deneyimli teknik adam, ikinci yarıya Mukairu-Miloseviç ve Poli-Hakan Özmert değişikliğiyle başladı. Bu da kırmızı beyazlı takımın bocalamasına sebep oldu. İlk yarının en iyileri arasında olan Mukairu’nun oyundan alınmasına şahsen anlam veremedim. Mantığını da çözemedim. Kısacası değişiklikler Antalyaspor’un galibiyetini alıp götürdü. Hatta az daha sahadan puansız ayrılacaktı. VAR’ın isabetli kararı sayesinde bir puan kazanırken, Yanal yüzünden de 2 puan kaybettiğimizi söyleyebilirim.

GOLCÜ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Antalyaspor, bundan sonra ne yapabilir?

Birkaç hafta sonra daha iyi olacağını düşünüyorum.

Çünkü kadro iyi ve yukarıda da belirttiğim gibi hamle oyuncusu geçen sezona göre var.

Ancak kırmızı beyazlı takımın şiddetle bir golcüye ihtiyacı olduğunu da belirtmeliyim.

Aldığım duyama göre de bugün bu sorun çözülecek gibi.

Golcü futbolcunun menajeri ikna olursa Antalyaspor, bu mevkideki eksikliğini de gidermiş olacak. Özetle Antalyaspor’da başkan Aziz Çetin’in, “Bir santrfor oyuncu transferimiz daha olacak. Fırsat transferi bekliyoruz. Kimsenin tartışamayacağı net bir oyuncu olacak. Yabancı bir oyuncu ile anlaşmayı düşünüyoruz” söylemi bugün gerçekleşecek gibi.

KİM NASIL OYNADI?

Futbolcuları tek tek ele almayacağım. Ancak Göztepe karşısında Boffin her zamanki gibi çok iyi bir performans sergiledi. İkinci yarıda en az 3 net pozisyona geçit vermedi. Yeni transferlerden Poli’nin kumaşı çok sağlam. İyi de oynadı, ancak agresif oluşu az daha Antalyaspor’a pahalıya mal olacaktı. İlk sarıdan sonra kırmızı için gayret gösterse de, kenar yönetim buna izin vermedi. Daha sakin oynarsa takıma çok şey katar diye düşünüyorum.

Güray Vural sırıtmadı. Tecrübesini konuşturdu, her geçen gün daha iyi olacak gibi. Gözlerin üzerinde oluğu Ghacha, çok hareketliydi. Takımına penaltıyı kazandırmanın yanı sıra hırsıyla da dikkat çekti. Wright ve Miloseviç’in ise biraz zamana ihtiyacı var. Henüz tam hazır değiller. Eski oyunculardan Naldo ise takımın en iyileri arasındaydı. Savunmada iyi iş çıkardı ve rakip oyuncuların her atağını keserek dikkatleri üzerine çekti. Bu performansıyla formayı zor kaptırır.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Çevreci çocuklarla çay molası

Kemer Haberleri: Çevreci çocuklarla çay molası

Ayfer Tokatlı kimdir?

Ayfer Tokatlı kimdir?