Antalya Haberleri: İZMİR’DE RÖVANŞ, 3 PUAN VE MORAL HASILATI

İZMİR’DE RÖVANŞ, 3 PUAN VE MORAL HASILATI

ALANYASPOR, Farioli ile galibiyet ve taze bir başlangıç arıyordu. Geçen hafta Başakşehir karşısına derme çatma bir kadro, 90 dakikadan da binbir güçlükle tek puan çıkarılabilmişti. İzmir deplasmanında rakip Altay’dı. Sezon açılışında Oba’da Alanyaspor’u 4-1 gibi farklı bir skorla dize getirmişti Altay. Bu nedenle Alsancak’taki puan düellosuna, Alanyaspor adına hem diriliş hem de rövanş maçı anlamı yüklüyordu.

3 PUAN İŞTAHINI KABARTAN RAKİP

Sezona parlak bir giriş yapıp liderlik koltuğuna bile oturan Altay, freni patlamış kamyon gibiydi. Ligde son 13 maçından galibiyet çıkaramıyor, hızlı bir düşüş yaşıyordu. Son 13 maçından sadece 3 puan biriktirebilmiş, ‘galibiyet’ sözcüğü adeta lügatinden silinmişti. Hafta başında, yeni stadına adı kazınan efsanesi Mustafa Denizli’yle yol ayrımı ile krizin de tam göbeğindeydi. Maçtan önce Denizli’nin yardımcısı Mert Nobre’yle iş başı yaptıran İzmir ekibi, Alanyaspor’un 3 puan iştahını kabartıyor, karşısında tam da derde deva bir adayı gibi boy gösteriyordu.

ALTAY’IN BAŞDÖNDÜREN KALE ABLUKASI

Fakat maç bambaşka enstantanelerle başladı. Santra vuruşuyla birlikte, cephede hücum emrini alan tabur gibi Alanya kalesine çullanan Altay öyle bir ısırdı ki!.. Henüz ilk dakika dolmadan, bir çift köşe vuruşunda, defans mevzilerinden kopup gelen iki savunma neferi Murat Aktel ve Björkander’in peş peşe bazukalarına parmak ısırdık… Önce kale muhafızı Marafona, ardından Alanya kale üst direği golü savuşturdu. 10’da Efkan’ın defans arkasına mancınık ustalığıyla savurduğu meşin yuvarlağı önce yumuşatıp, Lis’den dönen gol vuruşuyla sahne alan Efecan, “Biz geldik” mesajını veriyordu.

EMRE’DEN ALTIN ÜÇGENLİ KLASİK GOL

Maç, iki yaralı ekip adına da ‘Diriliş’ öyküsünü sahneleyebilecekleri ideal bir platformdu. Dakikalar ilerliyor, tempo irtifa kaybetmiyordu. Sağlı sollu kanat atakları, merkezden paslı hızlı çıkışlar. Her an gelebilir denen gol 28’de kendini gösterdi. Alanyaspor’un iki santrforundan Diedhiou, Afrika Kupası maçları için milli takımına gitmiş, diğeri Babacar’da birkaç gün önce Alanyaspor’la vedalaşmıştı. Yerine ilk on birde ikame edilen Eduardo gol kovalayacaktı, fakat bu dakikada flaşını asistiyle flaş çaktı. Sağ kanatta gelişen organize atakta, Efecan’ın pasıyla buluştuğu topu kale önüne çıkaran Eduardo, Emre Akbaba’ya gol perdesini açtıran altı pas asistiyle büyük iş çıkardı. Efecan merkezli altın üçgenli gol, adeta bir Alanyaspor klasiği.

BORJA… TOP 90’A, GOL VAR’A TAKILDI

Alanya ilk yarıda bir başka net pozisyonda, yine Eme’ye ikinci golü de bulup maçı erken koparabilirdi, olmadı. İlk yarının perdesi böyle kapandıktan sonra, ikinci 45’de de yüksek tempo ve iki ekipte de müthiş gol ihtirasına tanık olduk. Hücum presli oyunda, meşin yuvarlak pinpon topu gibi bir o, bir bu kaleye savruluyordu ki, 60’da Altay’ın soldan geliştirdiği atak tribünleri bir anda ayaklandırdı. Soldan arka direğe ortalanan topu Bamba’nın kelepçesindeki Borja, kafayla kendi kale ağlarına 90’dan takıverdi. Hakem ofsayta hükmetti, itirazlar da para etmedi, zira Var’da pozisyonda Bamba’nın bariz ofsaytını monitör kaydıyla teyit etti.

GENÇ OĞUZ, 3. DENEMEDE HEDEFİ BULDU

70’de Farioli, Borja’nın yerine Tayfur Bingöl, Eduardo’nun yerine de genç Oğuz’u kenardan alıp sıcak alana atarken, Turuncu-Yeşillileri sahada enerjik tutmayı hedefliyordu. Oğuz yetenekli, hırslı adeta ateş topu. Oyuna girer girmez, Davidson’un soldan uzattığı topu kale önünde ıskalamasını heyecanına veriyoruz. Bir başka pozisyonda, kaleci Lis’in blokajındaki şutu da hayli cılızdı. Nihayet üçüncüsünde, Tayfur Bingöl’ün pasına çok şık bir ayak içi plase dokunuşu yapıyor, farkı ikiye taşıyan mükemmel gole imzasını atıyordu. Alanyaspor, Tayfur Bingöl gibi Oğuz Aydın’dan da çok ekmek yer…

MARAFONA: ALKIŞI HAKEDEN PERFORMANS

Davidson, Başakşehir maçında kalitesini sahaya yansıtamamıştı, İzmir’de tıpkı Efecan, Emre ve Eduardo gibi çok koştu, çok çalıştı. Defansta Furkan ve Fatih’i de hayli gayretli gördük. Oyunun başında ve sonlarında üç harikulade kurtarış yapan kaleci Marafona da, özel alkışı hak ediyor. Alanyaspor İzmir’de golünü atıp yatmadı. Hücum presli, yüksek tempolu, koşan, didişen bir takım hüviyetinde gördük. Belli ki Farioli, taktik zekası ve enerjini takıma şırınga etmiş.

Altay, Türk futbolunun köklü kulübü, ligin ilk haftalarında önüne çıkanı yakıyordu. Şimdi için için yanıyor. Düşüşüne set çekemezse yazık olur. Alanyaspor, ilk yarıdaki ağır yenilginin rövanşını almakla kalmadı. İzmir’de yeniden dirilişin fragmanını da izletti. Rövanş, 3 puan ve moral hasılatı, daha ne olsun…

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
YEŞİL ÇAĞRI

Antalya Haberleri: YEŞİL ÇAĞRI

Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

Manavgat Haberleri: Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi