Antalya Haberleri: Özel birey Ahmet’in imdadına ‘tırtıl’ yetişti

Özel birey Ahmetin imdadına tırtıl yetişti

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) – ÇOCUK yaşta geçirdiği ateşli hastalık sonucu epilepsi hastası olan 19 yaşındaki Ahmet Çelik’in imdadına ‘tırtıl’ isimli aparat yetişti. Çelik, dik durabilecek ve kimsenin sırtında taşımasına gerek kalmadan evin içinde dolaşabilecek.

Döşemealtı İlçesi’nde yaşayan Ahmet Çelik, ailesinin maddi imkânsızlıkları yüzünden tedavi edilemeyince küçük yaşta bedensel engelli kaldı. Beyni hasar gördüğü için de konuşamayan, oturamadığı, ayakta duramadığı, kol ve ellerini kullanamadığı için sokak yüzü göremeyen Çelik’in yaşamı bütün gün sırt üstü yatarak geçiyordu.

HAYIRSEVERLERDEN DESTEK

Ahmet Çelik’in dik oturabilmesini, durabilmesini sağlayacak ‘tırtıl’ adlı özel yapım bir aparata ihtiyacı vardı. Ailesinin bu aparatı satın alacak ekonomik gücü olmayan Çelik’in yardımına hayırseverler yetişti. Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) ile Leman Gebizli Tüm Engellilere Umut Işığı Derneği’nin çabasıyla temin edilen ve ‘tırtıl’ adı verilen tekerlekli ve özel aparatlı sandalye, Ahmet Çelik’e evinde teslim edildi. Çelik, dik oturmasını sağlayacak aparatı görünce büyük bir mutluluk yaşadı. 19 yıldır evladını kucak ve sırtında taşıyan annesi Hatice Fırat Kaymaz’ın, kendisinden küçük kardeşlerinin de yüzü güldü.

HAYALİ GERÇEK OLDU

UTEF Başkanı Güldane Kaya Kaçar, özel birey Ahmet Çelik’in hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kaçar, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bugün 19 yaşında olan Ahmet Çelik, 6.5 aylık iken dünyaya gelmiş. Bebek iken ateşli hastalık olan (serebral palsi) epilepsi geçirmiş, ailesinin olumsuz ekonomik şartlarından dolayı da yeterli tedaviyi alamamış. Beyinde hasar oluşmuş, gelişim bozuklukları ortaya çıkmış. UTEF ve derneğimiz Çelik’in hayalini gerçekleştirmek için hayırseverlerle temasa geçti. Çelik, temin ettiğimiz tekerlekli tırtıl aparat sayesinde bir başkasının desteği olmadan dik oturabilecek, hareketli tekerler sayesinde evin içinde, dışarıda düz zeminde gezebilecek.”

UTEF yöneticileri, Ahmet Çelik’in 10 yaşındaki kız kardeşi Elif’e bisiklet, 15 aylık erkek kardeşi Durmuş Ali’ye de bebek arabası hediye ederek sevindirdi.(DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

AKP’ye Kılıçdaroğlu’nun vaatlerini kargoladılar

Antalyasporun yenilmezlik serisine Galatasaray son verdi

Antalya Haberleri: Antalyaspor’un yenilmezlik serisine Galatasaray son verdi