Antalya Haberleri: Saklıkent kara doydu

Saklıkent kara doydu

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA’da 1850 metre yükseklikteki Saklıkent Kayak Merkezi kara doydu. Yılbaşından bu yana aralıklı yağan kar, zirveyi beyaz cennete çevirdi. Kar kalınlığının 1 metrenin üzerine çıktığı Saklıkent’te, kartpostalları andıran manzara görenleri etkiliyor.

Antalya kent merkezine 50 kilometre mesafedeki Saklıkent Kayak Merkezi, son yağışlarla birlikte kara doydu. Saklıkent’e ulaşım arazi araçlarıyla sağlanırken, yağışın durmasının ardından tatilcilerin ulaşımı için iş makineleri ile çalışmalar yapıldı. Özellikle hafta sonları yerli ve yabancı günübirlik tatilcilerin akın ettiği zirvenin manzarası ise görenleri etkiledi. Ayak basılamayan noktalarda kar kalınlığı 2 metreye ulaşırken, kayak pistleri ve çevresinde ise 1 metrenin üzerine çıktı.

Saklıkent Kayak Merkezi işletmecisi Cuma Özaydın, aralıksız yağan kar ile birlikte kayak sezonunu açtıklarını belirterek, “Manzara müthiş bir görünüme sahip. Amatör ve profesyonel fotoğrafçılar her noktada fotoğraf çekiyor. Tüm pistler kayağa açıldı. Gerek snowboard gerekse kayak yapanlar karın güzelliğinin tadını çıkartıyor. Amatörler ise kızaklarla, kızak pistinde eğleniyor” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Muratpaşa Sinema Günleri başlıyor

Antalya Haberleri: Muratpaşa Sinema Günleri başlıyor

DÜZCE’NİN TURİZM POTANSİYELİ DEĞERLENDİRİLDİ