Antalya Haberleri: Toplum destekli eğitime sertifika

Toplum destekli eğitime sertifika

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü, İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde başlatılan ve ‘Saklı Kalan Düşler Projesi’ kapsamında Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi’nce açılan ‘El Sanatları Örgü Bebek (Amigurumi)’ ile ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi’ eğitimlerine katılan kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.

Kepez İlçesi’ndeki Amir Ateş Semt Konağı’nda gerçekleşen törene Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Turan Arığ, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Rabia Aslan, amir ve komiserler, İŞKUR Şube Müdürü Neva Akçayır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Kepez Belediyesi Kültür Müdürü Bora Gürdere, eğitim alan genç kız ve yetişkin kursiyerler katıldı.

GÜNDE 45 TL HARÇLIK ÖDENDİ

Proje kapsamında eğitim veren Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Ethem Çarkcı, kurumların işbirliğinde açılan ‘El Sanatları Örgü Bebek (Amigurumi)’ ile ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi’ kurslarına 18-40 yaş arası 25 genç kız ve yetişkin kadının katıldığını belirtti. Çarkcı, “İŞKUR, kursiyerlerimize kurs süresince günlük 45 TL ücret ödedi” dedi. Çarkcı, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Örgü bebek ve oyuncak eğitimine katılan kursiyerlerimiz daha şimdiden yakın çevrelerinden sipariş alıp para kazanmaya, kazançlarıyla aile ekonomilerine katkıda bulunmaya başladı. Çocuk gelişimi eğitimi tamamlanan kursiyerlerimizde kreş ve anaokullarında sertifikalı yardımcı eleman olarak iş hayatına atılabilecek.”

PROJENİN ÖNEMİ ANLATILDI

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde görevli komiser Yusuf Aksoy’da Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, İŞKUR, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen ‘Saklı Kalan Düşler Projesi’ hakkında bilgi verdi. Aksoy, projenin geçen yıl içinde Kepez ile Korkuteli ilçelerinde hayata geçirildiğini, proje ile çocuk ve aile iletişiminin güçlendirilmesinin, çocukların suç mağduru olmalarının engellenmesinin amaçlandığının altını çizdi. Aksoy, “Proje, bireylerin topluma ve sosyal çevreye uyum sağlanmasının kolaylaştırılması, sosyal içerik bakımından zengin, koruyucu ve önleyici gibi faaliyetler içeriyor” dedi. Kursiyerlere sertifikaları verildi.

‘KADES UYGULAMASI’ UYARISI

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nden amirler de genç kız ve yetişkin kadın kursiyerleri ‘Kadın Acil Destek Uygulaması’ (KADES) hakkında bilgilendirdi. Törene katılan emniyet yetkilileri, “Uygulamayı mutlaka cep telefonunuza indirin, aile içi ve kadına yönelik şiddete maruz kaldığınızda butona dokunmanız yeterli. Nerede olur iseniz olun biz size kolayca ulaşabiliriz” uyarısında bulundu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Dinç, adaylığını açıkladı

Karda mahsur kalan 40 vatandaşı Büyükşehir ekipleri kurtardı

Antalya Haberleri: Karda mahsur kalan 40 vatandaşı Büyükşehir ekipleri kurtardı