Antalya Haberleri: Vali Yazıcı, AHENK Projesi’ni OSB’de anlattı

Vali Yazıcı, AHENK Projesini OSBde anlattı

 

ANTALYA,(DHA) – ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, ‘Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma’ (AHENK) projesi kapsamında OSB Teknik Koleji’ni ziyaret etti. Öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı, 110 öğrencinin katılımı ile düzenlenen kitap okuma etkinliğine katıldı. Vali Yazıcı, öğrencilere hayallerini ve hedeflerini sorarak kitap okumanın faydalarını, yalan söylememin zararlarını anlattı.

HAYAL EDİN VE PEŞİNDEN GİDİN

Kitap okuma etkinliği sonrasında öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, bir öğrencinin, “Vali olmak için hangi zorluklardan geçtiniz?” diye sorunca, samimi bir şekilde cevap verdi. Vali Yazıcı, “Sadece hayal ettim ve oldu. Sizler de hayal ederseniz bu iş oluyor. Lütfen siz de kendiniz ve geleceğiniz için hayaller kurun. Ben ilkokulu köyde, ortaokul ve liseyi devlet parasız yatılı okulunda okumuş biri olarak burada karşınızdayım. Hayal edince her şey oluyor. Hayal edin ve hayallerinizden vazgeçmeyin” dedi.

İNSANOĞLU ZORLUĞU AŞTIINDA MUTLU OLUYOR

Öğrencilerle kendi lise anılarını paylaşan Vali Ersin Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti;

“Zor olarak adlandırdığımız şeyleri başardığımızda acayip mutlu oluruz. Mesela beden eğitiminden yüksek not aldığımızda herkesin yüksek alabileceği bir ders olduğu için çok mutlu olmayız belki ama matematik dersinden yüksek alırsak, herkes alamayacağı için daha mutlu hissederiz. Sizin yaşlarınızdayken benim çok mutlu olduğum bir olayı paylaşayım. Burdur Lisesi Futbol Takımına seçildim, lise 2’nci sınıftayım. Fakat ilk 11 açıklandı, ben yokum. Yıkıldım. İkinci maçta ilk 11’e girdiğimde hayatımda en mutlu olduğum anlarından biriydi. Ben futboldan hiç para kazanmadım. Hayatımda zevk dışında hiçbir özelliği yok. Dolayısıyla biz insanoğlu bir zorluğu, güçlüğü aştığımızda mutlu oluyoruz.”

DEĞERLER EĞİTİMİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Vali Ersin Yazıcı, öğrencilerle sohbetinin ardından AHENK Projesi hakkında daha fazla bilgi vermek için öğretmenlerle bir araya geldi. “AHENK Projemizde bizim arzu ettiğimiz şey birkaç alana fazlaca dokunmak” diyen Vali Yazıcı, şunları söyledi;

“Biz bu toplumda yaşıyoruz ve buradan mezun ettiğiniz çocuklar toplumun içine karışıp hayata dahil olacaklar. Kimi sanayide, fabrikalarda çalışacak kimi kendi iş yerini açacak. Çalışan, patron, ara eleman olacak ama istisnasız hepsi insan ve insanlar için iş yapacaklar. Dolayısıyla bizim AHENK’te vurguladığımız şey herkesin ihtiyaç duyacağı bireylerin, öncelikle iyi insan olmasını istiyoruz. AHENK Projesi’nde ki değerler eğitimini çok önemsiyoruz. Ben öğretmen arkadaşlarıma güveniyorum. Lütfen Antalya için, Türkiye için çocuklarımızın kalbine önce insan sevgisi ve saygısından başlayarak değerlerimizi yerleştirmeniz gerekiyor. Eğer iyi insan olmazsa iyi mühendis de olmaz, iyi profesör de olmaz. Çocuklarımızı eğitirken öncelikle onların iyi insan olmasını, disiplinli, hayatı bilen, insan haklarına saygılı ve insan olduğu için insanı seven bireyler yetiştirmeliyiz.”

Ziyaretin sonunda öğretmenlere projeye desteklerinden dolayı teşekkür eden Vali Yazıcı, çalışmalarında başarılar diledi.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Yunus Emrenin vefatının 700. yıl dönümüne özel konser

Antalya Haberleri: Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümüne özel konser

Turizm dünyası Antalya’da buluşuyor