Antalya Haberleri: Vali Yazıcı: Muhtarlar, vatandaş ile devlet arasında köprüdür

Vali Yazıcı: Muhtarlar, vatandaş ile devlet arasında köprüdür

 

ANTALYA,(DHA) – ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Kumluca ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek bölgenin sorunları ve çözüm önerileri hakkında toplantı yaptı. Yaşam devam ettikçe vatandaşların ihtiyaç ve taleplerinin değişerek devam ettiğine vurgu yapan Vali Yazıcı, bu sorunları muhtarlarla birlikte koordineli çalışmalarla çözeceklerini ifade etti.
Vali Ersin Yazıcı, Kumluca ilçesine yaptığı çalışma ziyaretinde bölge muhtarlarıyla bir araya geldi. Bölgenin sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda Vali Yazıcı’ya Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve ilgili kurum amirleri eşlik etti. Yaşam devam ettikçe vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve taleplerinin değişerek devam edeceğini söyleyen Vali Yazıcı, bu istek ve taleplere cevap verebilmek adına şehrin tüm paydaşları olarak koordineli bir şekilde çalışmanın önemine vurgu yaptı.
VALİ MUHTARLARA SORUMLULUKLARINI HATIRLATTI
Muhtarlık müessesesinin insan ve hizmet odaklı anlayışla son yıllarda gelişme kat ettiğine değinen Vali Yazıcı, “Muhtarlarımız, vatandaş ile devlet arasında köprü görevi görüyor. Kamu yönetim zincirinin ilk halkası muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanmasında, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında olmazsa olmaz bir öneme sahip” dedi. Muhtarları, “Devletin gören gözü, işiten kulağına” benzeten Vali Yazıcı, şunları şöyledi;
“Bu sebeple buradan sizlere bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Mahallenizde zor durumda bulunan ihtiyaç sahipleri kimselerle ilgili sorumluluğunuzu hatırlatmak istiyorum. Devlet olarak geçmişten günümüze bütün Türk Devletleri ve yöneticileri, ihtiyaç sahibi olan insanlara merhamet göstermiştir. Onlara yardım elimizi uzatmak bizlerin asli ve birinci vazifemizdir. Mahallenizde zor durumda olan, devletin yardımına muhtaç olan kişileri lütfen bize bildirin. Eğer bunu bize bildirmiyorsanız bunun vebali sizindir.”
Antalya nüfusun 2,5 milyon olduğunu belirten Vali Yazıcı, “Hepsine bizim yetişmemiz mümkün değil. Muhtar arkadaşlarımız olarak bu tür zor durumdaki vatandaşlarımızı Kaymakamlığa, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne veya belediyeye mutlaka bildirmenizi istiyorum. Birinci işiniz devletin şefkat ve merhametine, devletin yardımına ihtiyacı olan vatandaşlarımızı bize bildirmenizdir” dedi.
TALEPLERİNİZİ DİNLEMEK İÇİN BURADAYIM
Vali Yazıcı, muhtarların devlet için önemine vurgu yaparak konuşmasına şöyle devam etti;
“Sizler mahallelerinizdeki sorunları, belediyelere, kurum ve kuruluşlara taşıyarak devlet ve vatandaş arasında önemli bir aracı görevi görüyorsunuz. Mahallenizin yaşam standartlarını yükseltmek için vatandaşlarımız sizleri seçtiler. Size bir sorumluluk yüklediler. Bu çok onurlu bir sorumluluk. Halka hizmet Hakk’a hizmettir. Vatandaşlarımıza yapacağımız her türlü kolaylık bizler için büyük onurdur. Sizin sıkıntı, şikâyet ve taleplerinizi dinlemek için buradayız. Halkımızın ihtiyaçlarının giderilmesi için muhtarlarımızın düşüncelerine önem veriyoruz.”
Vali Yazıcı, muhtarların sorunlarını tek tek dinleyip not aldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Tütüncü, SAYADın misafiri çocuklarla buluştu

Antalya Haberleri: Tütüncü, SAYAD’ın misafiri çocuklarla buluştu 

Öldürülen kadınların ismini yaşatacak