Antalya Haberleri: Vali Yazıcı’dan 30 Ağustos resepsiyonu

Vali Yazıcıdan 30 Ağustos resepsiyonu

Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verdi.

Kent merkezinde bulunan bir oteldeki resepsiyona CHP Milletvekili Cavit Arı, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Başsavcı Zafer Koç, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, vali yardımcıları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, gaziler, şehit aileleri, ulusal ve uluslararası alanda dereceye giren milli sporcular ve çok sayıda davetli katıldı. Vali Yazıcı, resepsiyona katılan tüm davetlilerin Zafer Bayramı’nı kutladı. Vali Yazıcı, salonda resepsiyona katılan davetlilerle sohbet ederken, milli sporcularla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın milletimiz için önemli bir kilometre taşı olduğunu kaydeden Yazıcı, “Bugün milli mücadelemizin nişanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. yıl dönümü. 100 yıl önce Dumlupınar’da, Büyük Taarruz’da yedi düvelin saldırısı karşısında, milletimize zaferi bahşeden yüce Rabbimize hamdolsun. Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle, kahramanca mücadele vererek, düşmanı denize döken kahraman milletimizin, kahraman ordumuzun, her ferdinin her neferinin aziz ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

‘ORDUMUZUN CESARET VE KAHRAMANLIĞI DESTANLAŞARAK HAFIZALARA KAZINMIŞTIR’

Bu topraklarda kutlu yürüyüşün 1000 yıl öncesinde başladığını belirten Vali Yazıcı, “26 Ağustos 1071’de, 951 yıl önce Sultan Alparslan’ın liderliğinde atılan adımlar, bu topraklarda 1000 yıldır devam eden kutlu yürüyüşümüz başlamıştır. Malazgirt Zaferi ile Anadolu’da başlayan bu kutlu yürüyüşü aziz milletimiz 1000 yıldır aynı inanç ve kararlılıkla sürdürmüştür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ordumuzun cesaret ve kahramanlığı destanlaşarak hafızalara kazınmıştır. Bu büyük zafer aziz milletimiz için birlik ve beraberlik duygusu ile bağımsızlık tutkusunun abideleştiği bir onur ve gurur kaynağıdır. 30 Ağustos milletimizin tüm imkansızlıklara, olumsuzluklara rağmen işgal güçlerine karşı verdiği istiklal aşkıyla galip geldiği zaferidir. Biz büyük bir milletiz. Millet olma bilinciyle de 1000 yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Ecdadımızın kahramanlıklarıyla gurur duyuyoruz. Bugün bizler bu 1000 yıllık mirasın temsilcileriyiz. Bağrından çıktığımız yüce milletimize en güzel şekilde hizmet etmek ve güvenine layık olmak için ölürsem şehit, sağ kalırsam gazi olurum anlayışla da aralıksız yürütülen terörle mücadele, en son terörist etkisiz hale getirilene kadar azimle ve kararlılıkla devam edecek” diye konuştu.

Resepsiyon, Vali Ersin Yazıcı’nın konuklarla bir süre sohbet etmesinin ardından sona erdi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Otobüsçüler Odası Başkanı Arslanın acı kaybı

Döşemealtı Haberleri: Otobüsçüler Odası Başkanı Arslan’ın acı kaybı

Antalyada dalgıçlar denizde bayrak açtı

Antalya Haberleri: Antalya’da dalgıçlar denizde bayrak açtı