Antalya Haberleri: Validen öğrencilere çağrı: Bir kitap da vali amcanız için okuyun

Validen öğrencilere çağrı: Bir kitap da vali amcanız için okuyun

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, AHENK Projesi’nde hamisi olduğu İnönü Ortaokulu’nda öğrencilere karne ile birlikte birer kitap hediye etti. Vali Yazıcı, “Hem İnönü Ortaokulu’ndan hem de ilimizde Gazipaşa’dan Kaş’a kadar tüm okullarımızdaki öğrencilerimizin ara tatilde bir kitap da vali amcaları için okumalarını istiyor ve bekliyorum” dedi.

2021-2022 eğitim ve öğretim yılı birinci dönemi, 21 Ocak Cuma günü düzenlenen karne törenleriyle sona erdi. Antalya il genelinde 1498’i devlet, 568’i özel toplam 2 bin 66 okulda, 468 bin 756’sı devlet, 61 bin 850’si özel okullarda toplam 530 bin 606 öğrenci karne aldı. 530 bin 606 öğrenci ve 38 bin 286 öğretmenin 18 günlük yarıyıl tatili başladı.

KÜÇÜKLERE OYUNCAK, BÜYÜKLERE KİTAP

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Muratpaşa Gebizli Mahallesi’ndeki İnönü Ortaokulu’nda düzenlenen karne törenine Vali Ersin Yazıcı, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er katıldı. Vali Yazıcı ve protokol üyelerince karneleri dağıtılan öğrencilerden ana sınıftakilere oyuncak, üst sınıflardakilere de birer kitap armağan edildi.

SATRANÇ RANDEVUSU

Yazıcı, karne dağıtımına katıldığı sınıflarda öğrencilere, “Ara tatilde zaten okuyacağınızı biliyorum, bir tane de benim, vali amcanız için kitap okumanızı istiyorum” diye çağrı yaptı. 5’inci sınıflardan Bashar Bashat isimli öğrencinin sırasına oturup karnesi veren Vali Yazıcı, öğrencinin satranç oynamayı sevdiğini öğrenince, bir gün evlerinde ziyaret ederek, satranç oynamak için sözleşti.

‘BİR KİTAP DA VALİ AMCANIZ İÇİN OKUYUN’

Karne dağıtım töreninden sonra açıklamada bulunan Vali Yazıcı, birinci dönemi tamamlayan çocukların tatile başladığını belirterek, şunları söyledi:

“Pandemi sürecinden sonra nihayet, şükürler olsun çocuklarımız bu dönem okullarda, pandemi koşullarına da uyarak eğitimi tamamladı. Hamisi olduğum İnönü Ortaokulu’ndayız, bu mahalleyi, bu okulu seviyorum. Benim okulum burası. Çocuklarımızın sevinçlerine ortak olduk, anasınıfından sekizinci sınıfa kadar. Çocuklarımızın tatilde dinlenmelerini öğütledik, istedik ama vali amcaları olarak bir kitap da benim için okumalarını istiyorum. İnanıyorum ki çocuklarımız mutlaka ara tatilde dinlenirken kitap okuyacak. Artık AHENK projesiyle Antalya’da bütün çocuklarımız kitap okumaya başladı, başlıyor. Bu manada ara tatilde vali amcaları için de hem İnönü Ortaokulu’ndan hem de ilimizde Gazipaşa’dan Kaş’a kadar tüm okullarımızdaki öğrencilerimizin bir kitap da vali amcaları için okumalarını istiyor ve bekliyorum.”

OKULLARDA YENİ PROJE ASİST BAŞLIYOR

Vali Yazıcı, okullarda spor yaptırmayla ilgili başlatılacak Asist projesiyle ilgili de bilgi verdi. Antalya’da sağlık için spor anlamında bir isim bulunduğunu ve 4-5 başlıklı bir proje olduğunu kaydeden Yazıcı, “Alt gelir gruplarının yoğun olduğu okullardaki öğrencilerimizin tamamına spor yaptıracağız. Bütün bireysel malzemelerini biz sağlayacağız. Çocuklarımızın spor yaparak hayatlarının daha düzenli, disiplinli ve özgüven kazanmasını spor marifetiyle öğretmeyi hedefliyoruz. Projenin ağırlıklı uygulanacağı okullar Kepez’de 30 civarında. Akseki’den Elmalı’ya kadar bütün ilçelerimizde büyüklüklerine göre küçük ilçelerde 1’er, diğerlerinde 3’er, Alanya, Manavgat gibi ilçelerimizde de 5’er okuldan başlayıp, alt gelir grubunun yoğun olduğu okullarda çocuklarımızın tamamının spor yapmasını öncelikleyen bir proje. Okul sporlarıyla ilgili artışları da göreceksiniz inşallah. Çocuklarımızın beden ve vücut sağlığının her şeyin önünde olduğunun bilincini oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Ayrıntılar belli oldu

Yaşlılar dijital okur-yazar oluyor

Antalya Haberleri: Yaşlılar ‘dijital okur-yazar’ oluyor