Antalya’da 2 günde 3 kaçak güzellik merkezine operasyon

Antalyada 2 günde 3 kaçak güzellik merkezine operasyon

Levent YENİGÜN/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA’nın Konyaaltı ilçesinde sosyal medya hesapları ve internet sayfalarında tespit edilen yetkisiz olarak botoks ve estetik işlemleri yapanlara yönelik 2 günde 3 iş yerine İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince baskın düzenlendi.

Konyaaltı Kaymakamlığı koordinesinde, Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan araştırma sonrası internet sayfaları ve sosyal medya hesapları üzerinden tespit edilen ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulan güzellik merkezlerine yönelik baskın yapıldı. İnsan sağlığını olumsuz etkileyebilecek, uzman hekimler tarafından yapılabilecek tıbbi işlemleri yetkisiz, liyakatsiz, kayıt dışı ve izinsiz biçimde uygulayan güzellik salonlarını İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri denetledi.

Ekiplerin, Konyaaltı ilçesi Liman Mahallesi’ndeki güzellik merkezine yaptığı baskında çok sayıda botoks ve dolgu işlemleri için uygulanan tıbbi malzeme ve ilaçlar ele geçirildi. Dün de ekiplerin bir ev ile güzellik merkezine yaptığı baskında 4 kutu botoks malzemesi, 4 dolgu malzemesi, 4 yağ eritici malzeme, 6 dermapen, muhtelif boyutlarda tıbbi işlemlerde kullanılan dermapen iğne uçları, ürün ve ürünlere ait enjektörler ile iğneler, 6 gençlik aşısı malzemesi, 2 tıbbi işlemde kullanılan dermoroller, 63 insülin enjektörü, 159 dolgu iğnesi, 14 sarı üçlü iğne, 2 siyah üçlü iğne, 10 gri üçlü iğne, 3 yeşil üçlü iğne, 2 turuncu kanül iğne olmak üzere toplamda 253 adet çeşitli boyutlarda enjektör ve iğneler bulunarak el konuldu.

Baskınlarla ilgili olarak şahıslar ve işletmelerle ilgili tutanaklar tutularak adli işlem başlatıldı. (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Lösemili İkranın annesi: Kızımın kanınıza ihtiyacı var

Lösemili İkra’nın annesi: Kızımın kanınıza ihtiyacı var

Yataktan kalkamayınca grip sandı, 3 aydır yatağa bağlı yaşıyor

Yataktan kalkamayınca grip sandı, 3 aydır yatağa bağlı yaşıyor