Antalyalı hekimler şiddete karşı yasal düzenleme istiyor

Antalya Tabip Odası (ATO) “Üzgünüz, Öfkeliyiz. Sağlıkta Beyaz Reform Değil, Acilen Yeni ve Etkin Bir Şiddet Yasası İstiyoruz” temalı bir basın toplantısı düzenledi Antalya Tabip Odası salonunda düzenlenen toplantıda açıklamayı TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten okudu. Sağlık alanında bugüne kadar öldürülen tüm hekimleri ve sağlık emekçilerini bir kez daha saygı ile andıklarını söyleyen Doç. Dr. Ali İhsan Ökten,“Önceki gün katledilen Tuğrul Okudan’ın ailesine ve tüm sevenlerine taziyelerimizi iletiyoruz, acılarını paylaşıyoruz.  Sağlıkta şiddet karşındaki taleplerimize kulak tıkayanlardan, söylemleri ve politikalarıyla şiddeti teşvik edenlerden mücadelemizi yükselterek hesap soracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.” dedi.

BEYAZ REFORM ELEŞTİRİSİ

Sağlık Bakanlığı tarafından Beyaz Reform olarak getirilen düzenlemelerin sorunlarını çözmekten uzak olduğunu dile getiren Ökten,  Doç Dr. Ali İhsan Ökten, “Yeni yasama döneminde sağlıkta şiddet yasasının çıkarılması ilk gündem maddesi olmalıdır. Meclisi bir kez daha göreve çağırıyoruz.  Sağlık Bakanı, yaşadığımız sorunların ve şu an sağlık sisteminde çöküşün, aylar sonraya randevu veya ameliyat günü verilmesinin, sağlıkta şiddetin, koruyucu hekimlikten uzaklaşmamızın, çalışma koşullarımızın kötüleşmesinin, ekonomik ve özlük haklarımızın yıllar içinde gaspının, liyakatsızlığın, sağlıkta özelleştirmenin ve onun getirdiği yıkımın 2002 yılında başlattıkları Sağlıkta Dönüşüm Programı ile büyük bir hız kazandığının farkında değildir.  Performans yerine teşvik diyerek ve eşitsizlikleri daha da artırarak eski sistemi ‘Beyaz Reform’ adı altında yeniden önümüze getiriyorsunuz. “ dedi

GÜNDE 30 SALDIRI

Sağlık kuruluşlarında her gün ortalama 30 şiddet vakası yaşandığını belirten Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Metehan Akbulut ise  “Can güvenliği sorunu hekimlerin ve sağlık çalışanlarının en büyük sorunu haline gelmiştir. AKP iktidarı ise bu sorunu çözmeye yönelik hiçbir ciddi çalışma yapmamaktadır. Sağlıkta şiddeti yıllardır AKP iktidarı tarafından uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programı artırmaktadır.  Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şartlarda, iyi hekimlik, diş hekimliği, hemşirelik, ebelik, teknisyenlik yapılmaz! Nitelikli sağlık hizmeti verilmez!” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Aspendosta Carmina Burana büyüsü

Antalya Haberleri: Aspendos’ta ‘Carmina Burana’ büyüsü

ATSO dünya pazarlarına açıyor