Antalyaspor’un 55 yıllık tarihinde bir ilk

  Süper Lig’de takımın başına Ersun Yanal’ın ardından futbol sorumlusu olarak Nuri Şahin’i getiren ve topladığı puanların yanı sıra sergilediği oyunla beğeni kazanan Fraport TAV Antalyaspor, 55 yıllık kulüp tarihinde ilk kez TFF Süper Kupa 2021 mücadelesini oynayacak. Kırmızı beyazlı takım geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde Beşiktaş’a 2-0 kaybetmesine rağmen, ligde siyah beyazlılar şampiyonluğa ulaşınca TFF Süper Kupa maçını oynamaya hak kazandı.

 55 YILLIK TARİHİNDE İLK KEZ

 Daha önce 2 kez Ziraat Türkiye Kupası’nda final oynama başarısı elde eden, Rıza Çalımbay döneminde ligi 5’inci sırada tamamlayan Fraport TAV Antalyaspor, 55 yıllıık kulüp tarihinde ilk kez TFF Süper Kupa maçı oynayacak. Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda finale kadar oynadığı bütün maçları kazanan ve kalesinde gol dahi görmeyen kırmızı beyazlılar, Pendikspor’u 2-0, Boluspor’u 1-0, Bursaspor’u 3-0, Sivasspor’u 1-0 ve Aytemiz Alanyaspor’u da 2-0 mağlup etmeyi başardı. Kırmızı beyazlı takım kupayı alarak Antalya’ya getirmeyi hedefliyor.

 

 BU SEZON DA KUPADA İLERLİYOR

 Akrepler, bu sezon da Ziraat Türkiye Kupası’nda emin adımlarla finale yükselmeyi hedefliyor. Kupada oynadığı 3 maçı da kazanan Antalyaspor, Diyarbekispor’u 5-0, Amed Sportif’i 4-0 ve GZT Giresunspor’u 2-1 yenerek adını son 16 takım arasına yazdırdı.

 15’İNCİ TFF SÜPER KUPA MAÇI

 Bu sezon 15’incisi düzenlenecek TFF Süper Kupası’nı en çok kazanan 6 kez ile Galatasaray oldu. Sarı kırmızılı takımı 3 kez ile Fenerbahçe, 2 kez Trabzonspor, 1’er kez Beşiktaş, Atiker Konyaspor ve Akhisarspor müzesine götürmeyi başardı. 2010-2011 sezonunda ise sözde şike olayları nedeniyle oynanmadı. Kırmızı beyazlı ekip 55 yıllık kulüp tarihinde ilk kez oynayacağı TFF Süper Kupa maçında rakibi Beşiktaş’ı mağlup ederek kupayı müzesine katmayı hedefliyor.

 Antalyaspor ile Beşiktaş arasında 5 Ocak Çarşamba günü oynanacak TFF Süper Kupa 2021 mücadelesi Katar’ın başkenti Doha’da bulunan Ahmed bin Ali Stadyumunda saat 20.45’te başlayacak. Mücadelenin hakemi Halil Umut Meler olurken, yardımcılıklarını ise Süleyman Özay ve Candaş Elbil yapacak.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Salda Gölü’ne kepçeye daldılar

2 milyar liralık makaron ele geçirildi

Antalya Haberleri: 2 milyar liralık makaron ele geçirildi