AOSB Teknik Koleji zirveye tırmanıyor

 

haberimizvar- Dağcılık ve tırmanış sporunun gelişmesi ve bu alanda dünyanın sayılı tırmanış destinasyonlarından biri olan Antalya’nın, alternatif turizm türlerinin gelişimine katkı sağlamak için Antalya Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji’ne yapılan tırmanış duvarı, ilk ulusal çaptaki organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Okul Sporları Daire Başkanlığının 2021-2022 yılı faaliyetprogramında yer alan Okullar Arası Spor Tırmanış Genç A ve B İl Birinciliği, Yıldızlar İl Birinciliği ve Küçük-Minik İl Birinciliği müsabakalarıAntalya OSB Teknik Koleji’nde gerçekleşti.

 

KUPALARI TOPLADI

Tırmanış sporundaki iddiasını yarışmada sergilediği performans ile bir kez daha ortaya koyan Antalya OSB Teknik Koleji, Antalya’nın çeşitli ilçelerinden okullarının mücadele ettiği yarışmadan iki birincilik, bir ikincilik kupası ile ayrıldı. Daha önce hiç tırmanış sporu ile ilgilenmemiş fakat tırmanış sporuna yeteneği olan öğrencilerden oluşan, dördü erkek üçü kız toplam yedi Antalya OSB Teknik Koleji öğrencisi, altı ay gibi kısa bir süre içerisinde dereceye girecek potansiyele ulaşıp,Genç Erkek B Kategorisinde Antalya birincisi, Genç Kızlar B Kategorisinde Antalya ikincisi oldu. Kız/Erkek Karma Kategorisinde takım olarak Antalya birincisi olan tırmanma takımının sporcusu Muhammed Taha Demirtaş ise Genç B Kategorisi Ferdi Sıralamasında Antalya Birincisi olma başarısını gösterdi.

 

OLİMPİYAT SÖZÜ

Henüz altı aylık bir okul olmalarına rağmen, tırmanma konusunda şampiyonlar çıkaran bir okul haline gelmiş olmaktan gurur duyduklarını belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, “Türkiye ve Antalya tırmanma konusunda çok önemli bir destinasyon, bu potansiyelin artmasına sağladığımız desteğin, böylesi başarılar ile taçlandırılmış olmasından dolayı oldukça mutluyuz. Daha kuruluş aşamasında konu hakkındaki kararlılığımızı ortaya koymuş, bu vizyonun ülkemize, şehrimize, eğitim camiasına katkı sağlamasını umut etmiştik. Bunun karşılığını altı ay gibi kısa bir sürede almış olmak, bizleri gerçekten çok fazla gururlandırdı. Çocuklarımız kısa bir sürede böylesi önemli bir başarıya imza attıkları için çok mutlular. Okulumuzda disiplini ve öz güveni spor ile sağlayacağız demiştik, bu başarı, takımdaki öğrencilerimizin kendilerine olan güvenlerinin bir kat daha artmasına vesile oldu. Tırmanma sporu olimpiyat oyunlarına dahil edildi. İnanıyorum ki geleceğin tırmanma sporcuları bu okuldan yetişecek ve olimpiyatlarda ülkemizi temsil edip, altın madalya gururunu bizlere yaşatacaklar” dedi. Haber merkezi

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Eski Lara Caddesi’nde sona gelindi

ŞİMDİ KEMER ZAMANI!