ARTCONCEPT ANTALYA SANAT FUARI BAŞLADI

ARTCONCEPT ANTALYA SANAT FUARI BAŞLADI

Açılış törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, fuar koordinatörü Selmani Baki Kocaispir, koleksiyonerler, sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Antalya, Kültür ve Sanatın Merkezi Konumunda

Antalya’nın her yıl 18 milyonu aşkın yabancı, 7 milyonu aşkın yerli olmak üzere yaklaşık 25 milyon misafiri ağırladığını belirten Vali Şahin, “Aynı zamanda büyük bir nüfusa ev sahipliği yapan Antalya, sadece turizm değil, kültür ve sanat açısından da önemli bir merkez konumunda. Şehrimizde 60 yılı aşkın süredir Altın Portakal Film Festivali’ni, 30 yılı aşkın süredir Opera ve Bale Festivali’ni gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Kültür Yolu Festivali, caz festivalleri, tiyatro festivalleri gibi pek çok önemli kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyoruz. Bu etkinliklerin önemli bir kısmı sonbahar aylarında düzenlendiği için, yaz aylarında sanat faaliyetlerinin eksikliğini giderecek bu fuar oldukça kıymetli. Bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Şahin ve protokol üyeleri fuar alanını gezerek sergilenen eserleri inceledi.

24-27 Temmuz tarihleri arasında devam edecek fuarda; tablolar, heykeller, fotoğraflar ile seramik, grafik ve baskı türündeki çalışmalar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Fuar kapsamında ayrıca sanat, tarih ve koleksiyon bilgisi gibi konuların ele alınacağı söyleşiler, paneller ve oturumlar da düzenlenecek.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
TÜRK TURİZMİNİN DUAYEN MİMARI CAVİT ÖNER HAYATINI KAYBETTİ

TÜRK TURİZMİNİN DUAYEN MİMARI CAVİT ÖNER HAYATINI KAYBETTİ

BAŞKENTTE PEDALLAR DÖRDÜNCÜ KEZ DÖNECEK

BAŞKENTTE PEDALLAR DÖRDÜNCÜ KEZ DÖNECEK