Aslı Mavitan

Aslı Mavitan

Aslı Mavitan 22 Kasım 1980 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. 1973 Türkiye güzeli Yıldız Arhan’ın kızıdır. Babası ise müzisyen, şarkıcı Hayık Aram Tataryan’dır. Ermeni asıllıdır. Aslı Mavitan’ın annesi ve babası henüz 2 yaşındayken boşanma kararı alarak yollarını ayırmıştır. Annesi Yıldız Arhan ikinci evliliğini Ahmet Mavitan ile gerçekleştirmiştir. Aslı Mavitan 18 yaşında babasının dininden çıkarak İslam dinini seçmiştir.  Şarkıcı Hayık Aram Tataryan’ın ilk evliliğinden Alex adında bir kardeşi bulunmaktadır. Ayrıca annesinin ikinci evliliğinden bir erkek kardeşi dünyaya gelmiştir.  Aslı Mavitan annesi Yıldız Arhan ve Ahmet Mavitan 2015 yılında evliliklerini noktalayarak boşanmışlardır.   

Aslı Mavitan eğitim hayatına İstanbul’da başladı. Liseyi tamamladıktan sonra eğitimine Yeditepe Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü’nde tamamladı. Aslı Mavitan kariyerine TV 8 ekranlarında haber spikeri olarak adım attı. Haberleri kendine has tarzı ile sunumu nedeniyle ‘Yılın En İyi Hafta Sonu Ana Haber Spikeri’ ödülüne layık görüldü. Ayrıca 2012 yılında da ‘En İyi Hafta Sonu Ana Haber Akşam Spikeri’ olarak seçildi.  2014 yılında Beyaz TV ekranlarında ‘İşin Aslı’ adlı programın sunuculuğunu yaptı.  Aslı Mavitan özel yaşamında 8 Aralık 2015 tarihinde Kaan Balkaş ile nikah masasına oturdu. Ancak 2018 yılında çift boşandı.

Aslı Mavitan televizyonculuk kariyerinin yanında oyunculuk da yapmaya başladı. Bir Aile Hikayesi, Gülperi, Arka Sokaklar, De-Era, Ufak Tefek Cinayetler, Nereden Nereye, Hayat Sırları ve 7yüz dizilerinde rol aldı.

Aslı Mavitan oyunculuk kariyerine 2015 yılında Hayat Bazen Tatlıdır dizisi ile adım attı. 2016 yılında Arka Sokaklar dizisinde rol aldı. Ardından 2017 yılında Hayat Sırları, 7YÜZ ve Ufak Tefek Cinayetler dizilerinde rol aldı. İlk kez beyazperde de Nerden Nereye isimli sinema filminde rol aldı.

2019 yılında Gülperi ve Bir Aile Hikayesi dizilerinde rol alan Aslı Mavitan 2021 yılında Star TV ekranlarında ‘Menajerimi Ara’ dizisinde “Mayda” karakterine hayat veren isim oldu. Aslı Mavitan boyu 1,73 cm kilosu 56 kg ve burcu Akrep göz rengi ise mavidir

Aslı Mavitan oynadığı diziler ve filmleri

  • 2019 Bir Aile Hikayesi
  • 2018 Nerden Nereye
  • 2019 Gülperi
  • 2017 Ufak Tefek Cinayetler
  • 2017 Hayat Sırları
  • 2017 7YÜZ
  • 2016 Arka Sokaklar
  • 2015 Hayat Bazen Tatlıdır

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Kübra Koç

Kübra Koç

Yağmur Başkurt

Yağmur Başkurt