ASMO’dan beyanname tepkisi

  Antalya serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası yönetimi (ASMO), beyanname sürelerine ilişkin düzenlemelere ilişkin basın açıklaması yaptı. Meclis’te kabul edilen ‘TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile yıllık gelir ve kurumlar vergisi beyanlarının verilme tarihlerinin bir ay önceye çekildiğini hatırlatan ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, “TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen düzenleme ile dördüncü dönem geçici vergi beyannamesinin verilmesinin kaldırılması son derece yerinde bir karardır” dedi. 

BEKLENTİDEN UZAK 

Çavdar,  yıllık beyanname verme sürelerinin bir ay öne çekilmesine ise karşı çıktıklarını söyledi. Çavdar, “Ülke genelinde faaliyet gösteren 77 serbest muhasebeci mali müşavirler ve 8 yeminli mali müşavirler odasına bağlı 116 bin serbest muhasebeci mali müşavir ve 4 bin 800 yeminli mali müşavir bulunmaktadır. Kanunun almış olduğu tüm kararları mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler sahada uygulayıcısı olarak hayata geçirmektedir. Dördüncü dönem geçici vergi beyannamesinin kaldırılması doğru bir karardır ve toplumsal beklentiyi karşılamaktadır” dedi. 

BİR AYDA 17 BEYANNAME 

Çavdar konuşmasına şöyle devam etti: “Ancak bununla birlikte yıllık beyanname verme sürelerinin bir ay öne çekilmesi son derece yanlış ve uygulanamaz bir karardır. Bir ayda 17 tane beyan ve bildirim vermekte olan Mali Müşavirler artık bunları yetiştiremez duruma gelmiştir. Mevcut sürelerde bile yetiştirilmekte zorlandan gelir ve kurumlar vergisi beyanlarını mali müşavirlerin bir ay önce verme gücü ve takati kalmamıştır. Beyanların süratle hazırlanmak zorunda olması nedeniyle beyanların hata payı ve riskleri artacaktır. Bu gibi nedenlerle beyan sürelerinin geriye çekilmesine yönelik düzenlemeden TBMM Genel Kurulunda vazgeçilmelidir. TBMM’de grubu bulunan tüm milletvekillerimize sizlerin aracılığı ile bu kanun metninin düzeltilmesi için çağrıda bulunuyoruz” 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Kuzey Kıbrıs’ta hükümet istifa etti

Devlet de sit alanına kaçak yapı yaparsa!