ATB’de tek adaylı seçim

Antalya Ticaret Borsası (ATB) olağan genel kurulunu bugün gerçekleştiriyor. ATB Meclis Toplantı Salonu’nda saat 10:00’da başlayacak genel kurulda. 2009 yılından bu yana 3 dönemdir başkanlık yapan Ali Çandır tek aday olarak seçime girecek. Saat 17:00’de sona erecek oy verme işleminde, 1000’in üzerinde ATB üyesi oy kullanabilecek.

4 AŞAMALI SEÇİM

Seçimler öncesi. 2009 yılından bu yana başkanlık yapan Ali Çandır dışında adaylığını açıklayan olmadı. Son anda bir aday çıkmaması halinde Ali Çandır’ın tek aday olarak gireceği seçimler 4 ayrı aşamadan oluşacak. Bugün yapılacak oy verme işlemleri ile 7 meslek komitesi, asil ve yedek meclis üyeliği seçimi yapılacak. Seçim sonuçları Yüksek Seçim Kurulu’na gittikten sonra 3 günlük itiraz süreci başlayacak. İtirazın olmaması halinde komite üyeleri ile meclis üyeleri kesinlik kazanacak.

KOMİTELER BELİRLEYECEK

Bu sürecin ardından komiteler Antalya Ticaret Borsası Meclisi’ni belirleyecek. Belirlenecek meclis daha sonra kendi aralarında toplanarak Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu’nu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Delegeleri’ni ve Disiplin Kurulu Üyeleri’ni açıklayacak. Açıklanacak yönetim kendi arasında Yönetim Kurulu Başkanı’nı seçecek.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

PASAPORTSUZ VE VİZESİZ EN İYİ ROTA: AZERBAYCAN

2 milyar dolar ihracat için geri sayım başladı

Antalya Haberleri: 2 milyar dolar ihracat için geri sayım başladı