ATSO seçiminde ‘beka’ vurgusu

ATSO 14’ncü grupta, mevcut ATSO Başkanı Davut Çetin’in ‘Kırmızı’ listesinden aday olanları destekleyen Antalya Petrolcüler Derneği Başkanı ve aynı zamanda TOBB Akaryakıt Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı Ali Yılmaz, seçime yönelik bazı iddialarda bulundu.

En büyük çekişmenin yaşandığı 14’ncü grupta, Hesapçı Petrol adına Emin Hesapçıoğlu’nun başkan adayı Ali Bahar’ın ‘Mavi’ listesini desteklediği öğrenilirken, Fikret Öztürk’ün sahibi olduğu OPET, Erdemli Petrol, Kepezler Petrol ve Sezerler Petrol de bu listeye destek verenler arasında sayılıyor.

‘BEN VE İDEALİST ARKADAŞLARIM VARIZ”

Ali Yılmaz, desteklediği, ‘Kırmızı’ grupta kimlerin olduğuna ilişkin sorumuza ise “Mevlana petrol olarak ben ve idealist arkadaşlarım var. ‘Kırmızı Petrol’ diye yola çıkan bu arkadaşlarım, tek tek bugüne kadar yaptıklarını ve yapacaklarını açıklıyorlar ve ATSO seçimlerinde yeni bir sayfa açıyorlar” cevabını verdi.

‘ŞEHRİMİZİ BAZI RANTÇILARA BIRAKMAYACAĞIZ’

Sektör için bugüne kadar 14’ncü grup olarak çok şey yaptıklarını ve bundan sonrada yapacaklarını kaydeden Ali Yılmaz, şehrin beka sorunu olduğunu ileri sürdü ve, “Şehrimizi bazı rantçılara bırakmayacağız, bunda kararlıyız” dedi.

Ali Yılmaz şunları söyledi: “Yine bir ticaret ve sanayi odası seçimi yaklaşıyor. Her aday baş tacımızdır. Haliyle, demokratik her seçimde olduğu gibi birden fazla adaylar olacaktır. Sektör olarak, karlılığımızı arttıracak, işlerimizi kolaylaştıracak bir aday bizim başımızın tacıdır.Yıllar önce birlikte ATSO’da yola çıktığımız ağabeylerimizle bir çok sorunu çözdük.  

YAPTIĞIMIZ  ÇALIŞMALARIN BAŞLICALARI

İlk önce, bizim kârlarımıza göz dikmiş dağıtıcılara savaş açtık. PETDER başta olmak üzere PUİS ve TABGİS’e uyarılarımızı yaptık. Bayilerimiz lehine kazanımlar elde etmeye başladık. Bugün sözleşme süreleri 5 yıla indiyse, dağıtıcılardan daha iyi marjlar alabiliyorsak, bizim Antalya’da yaptığımız çalışmalar ile olmuştur. Asla bazı büyük dağıtıcıların dümen suyuna girerek, bayilerin ezilmesine müsaade etmedik. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, EPDK’ya 2009’ da siyah çelenk bırakılmasında ön saflardaydık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Antalya Bölge Müdürlüğü’ne hediye ettiğimiz emisyon cihazlarıyla, yine organize şubeyle yaptığımız çalışmalarla 10 numaranın en az kullanıldığı illerden biri olmasına katkı koyduk. Yine Ankara’da sürekli yaptığımız çalışmalarla, sektörümüzü temsil eden PUİS’te Ali Yılmaz yüksek konsey başkan yardımcılığına, Mehmet Ali Çakırer genel başkan yardımcılığına, Mücahit Turgut bölge başkanlığına, Metin Küstür’de denetim kurulu başkanlığına seçildi. Ben Ali Yılmaz olarak aynı zamanda TABGİS üyesiyim, Semih Beken kardeşimiz de yönetim kurulundadır. Tüpgazcı arkadaşlar ile birlikte çalıştık. Onlara depo yeri bulmak konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Müktesep haklarda alınan karar için çok mücadele ettik. Teknik yönde Antalya Büyükşehir Ruhsat Daire Başkanlığı’ndaki  başarılı arkadaşımız Tahsin Ateş ile bu konuda birlikte çalıştık.Hasan Çelik arkadaşımızın bizzat ön ayak olmasıyla tankerlerimizin şehir dışına gitmemesi için Davut Çetin başkanın yardımıyla ATSO’ya kalibrasyon cihazı aldırdık.Her dönem, en iyi istasyonlar yarışması düzenleyip sektöre katkı koyduk. Maliyet altı satışlarla mücadele ettik. Kâr paylaşımı konusunda dağıtıcıların bayilere yüklediği promosyonlarla ilgili önemli kazanımlar elde ettik. EPDK’nın tavan fiyat kararını TOBB nezdinde defalarca protesto ettik. Benzin buharının geri kazanımı nedeniyle oluşacak maliyetlerin ötelenmesini sağladık. Sayaç muayene yetkilerinin sanayi il müdürlüklerinden TSE’ye devir edilmesi için yaptığımız çalışmalardan sonuç aldık. Girişimlerimizle EPKD’nın kaçakçılık dışındaki olaylarda uyarı mekanizması getirilmesini sağladık. Pandemi dönemince sürekli Antalya Valimiz ve ATSO Başkanı Davut Çetin ile görüşerek nöbetçi istasyonların adil belirlenmesi ve dönemin hafif zararla atlatılması için uğraş verdik.

ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ KONULAR

Ali Yılmaz, 14’ncü grup olarak üzerinde çalıştıkları ve seçimi kazanan arkadaşlarının da devam ettirmek istedikleri projeler ile ilgili de şu bilgileri verdi. “Karlılığımızın artması için cumhurbaşkanlığına defalarca yazı yazdık. Azda olsa karlılığımız arttı. İnşallah daha da artması için çalışmalarımız sürüyor, sürecek. Nakliye hesaplamalarının düzeltilmesi de kısa zamanda hallolacaktır. Dağıtıcıların bizlere pay vermediği gri alandaki yüzde 5’lik kârlılıktan pay alınması için çalışmalarımız devam etmektedir. Yeni nesil yazar kasaların ertelenmesi için çalışmalarımız sürmektedir.”

GENÇLERE SAHİP ÇIKIN

Ali Yılmaz, 14’ncü grup ‘Kırmızı Petrol’ ekibine Melih Beken, Salih Yılmaz ve Barış Senekçi gibi gençlerin büyük katkı koyacağını belirterek, “Bu gençlerimiz bizleri Ankara’da temsil edebilecek kapasitedir” dedi.

Yılmaz, 14’ncü grupta oy kullanacak ATSO üyelerine de, “Sektörü, alın teriyle çalışacaklara teslim ediniz. Şehrimizin de bir beka sorunu olduğunu unutmayınız” diye seslendi.

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Turizmde kaliteli ve güvenli hizmet veriyoruz

Sıcaklık artıyor