Ayta Sözeri Kimdir?

Ayta Sözeri Kimdir?

Güzel ve başarılı oyuncu Ayta Sözeri kimdir? Sorusuna bir cevap arıyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz… 

Ayta Sözeri, şarkıları ve katıldığı televizyon programları ile gündemde olan bir sanatçıdır. Ayrıca oyuncu kimliğiyle de tanınan Ayta Sözeri, Kırmızı Oda dizisinde canlandırdığı Zekiye Keklik karakteri ve oyunculuğu ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Ayrıca Sezen Aksu gibi ünlü sanatçıların konserlerinde vokalist olarak da yer almıştır. Peki, Ayta Sözeri kimdir? Gelin, başarılı oyuncu Ayta Sözeri’nin hayatını daha detaylı inceleyelim. 

Ayta Sözeri kimdir? Sorusuna bu başlık altında detaylı cevap verilecektir. Keyifli okumalar… 

Ayta Sözeri, 31 Mart 1976 tarihinde Almanya’nın Nürnberg şehrinde doğmuştur ve annesi tarafından Çerkes kökenlidir. 6 yaşındayken ailesi ile birlikte İzmir’e taşınan başarılı oyuncu Ayta Sözeri, üniversite eğitimini Ege Üniversitesi İşletme Bölümü’nde okuyarak tamamlamıştır. 

Güzel şarkıcı Ayta Sözeri, kendisini kadın gibi hissetmeye başladığını ortaokul döneminde fark etmiştir. Bu gerçeği ilk olarak annesi ile paylaşmıştır. Ancak babası, Ayta Sözeri’nin durumu öğrendiğinde onu evden kovmuştur. Ayta Sözeri daha sonra zenne olarak çalışmaya başlamış ve bir gece sahneye çıkmak üzereyken mekandaki solistin gelmemesi üzerine kendisi sahneye çıkmıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Sanat Müziği korosunda Türk müziği eğitimi alan güzel oyuncu Ayta Sözeri, daha sonrasında ise Sezen Aksu gibi ünlü sanatçılara geri vokallik yaparak müzik kariyerine devam etmiştir. 

İlginizi Çekebilir: Nuri Demirağ Kimdir?

Ayta Sözeri, 20’li yaşlarındayken cinsiyet değiştirme ameliyatı olmuştur. Türkiye’nin ilk trans oyuncusu olan Sözeri, insan hakları ve LGBTT aktivizminde yer alır. Başarılı şarkıcı Ayta Sözeri, önceden birçok dizi ve filmde rol almıştır. 2012 yılında “Kayıp Şehir” adlı dizideki performansı ile dikkatleri üzerine çeken başarılı oyuncu Ayta Sözeri, 2017 yılında ise Gülse Birsel’in “Aile Arasında” adlı filminde rol almıştır. Daha pek çok başarılı dizi ve filmlerde rol alan güzel oyuncu Ayta Sözeri hem üstün oyunculuk yetenekleri hem de güzelliği ile ekranların aranan isimlerinden bir tanesi olmayı başarmıştır. 

Ayta Sözeri kimdir? Sorusunu adım adım yazımızın devamında inceledik. 

Ayta Sözeri kaç yaşında? Sorusu onun hakkında en çok merak edilen sorulardan bir tanesidir. 31 Mart 1976 senesinde dünyaya gelen güzel oyuncu Ayta Sözeri, içinde bulunduğumuz 2023 senesi itibari ile 47 yaşındadır. 

31 Mart tarihinde dünyaya gözlerini açan Ayta Sözeri’nin burcu koçtur. 

Başarılı oyuncu ve şarkıcı Ayta Sözeri boyu ve kilosu oldukça merak ediliyor. Ayta Sözeri kilo 72 ve boyu ise 1,79 cm’dir. 

Ayta Sözeri aslen nereli? Almanya’nın Nürnberg şehrinde dünyaya gelen Ayta Sözeri’nin annesi Çerkez asıllıdır. Babasının aslen nereli olduğu bilinmeyen Ayta Sözeri hayatına İstanbul’da devam ediyor. 

20’li yaşlarda cinsiyet değiştirme ameliyatı olan ve ülkemizdeki ilk trans oyuncu olan Ayta Sözeri eski hali insanlar tarafından oldukça merak ediliyor. Fakat kendisinin o dönemlere ait resimleri internet ortamında bulunmamaktadır.

Ayta Sözeri sevgilisi kim? Sorusu başarılı oyuncunun hayranları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından oldukça merak edilen sorulardan bir tanesidir. Ancak, özel hayatını magazin dünyasından uzak yaşayan güzel şarkıcı Ayta Sözeri’nin hayatında özel bir ismin olup olmadığı ne yazık ki bilinmiyor. 

Ayta Sözeri dizileri şu şekilde sıralanabilir; 

Ayta Sözeri filmleri şu şekilde sıralanabilir; 

Başarılı oyuncu Ayta Sözeri sosyal medya hesaplarını oldukça aktif olarak kullanan ünlü isimlerden bir tanesidir. Ayta Sözeri Instagram adresini oldukça aktif kullanıyor. Hem özel hayatına dair hem de projelerine dair detayları sevenleri ile paylaşan Ayta Sözeri’nin Instagram hesabında 246 gönderisi ve 318 bin takipçisi var. Ayrıca Ayta Sözeri – konser takvimi 2023 planlarına da Instagram hesabından erişim sağlayabilirsiniz. Güzel oyuncu Ayta Sözeri’nin Instagram hesabına erişim sağlamak için buraya tıklamanız yeterli olacaktır. 

Ayta Sözeri Twitter adresini de oldukça aktif bir şekilde kullanıyor. 19,1 bin takipçisi olan Ayta Sözeri’nin Twitter adresine buraya tıklayarak erişim sağlayabilirsiniz. 

Bu yazımızda Ayta Sözeri kimdir? Sorusuna yanıt vermeye çalıştık. Daha fazla bu yazımıza benzer içeriklere erişim sağlamak için sitemize göz atabilirsiniz. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Ersan Şen Kimdir?

EYT emeklileri ‘bayram ikramiyesi’ni alıyor