Azospermi Nedir, Nedenleri Nelerdir?

Azospermi, bir erkeğin ejakülatında sperm olmadığı anlamına gelir. Nedenleri arasında üreme sistemi boyunca tıkanma, hormonal problemler, boşalma problemleri veya testis yapısı veya fonksiyonu ile ilgili sorunlar bulunur. Birçok neden tedaviye yanıt verir ve hasta doğurganı tekrar kazanabilir. Diğer nedenler söz konusu olursa yardımcı üreme tekniklerini kullanarak canlı sperm elde edilebilmektedir.

Azospermi, bir erkeğin menisinde ölçecek spermin hiç bulunmaması olarak da nitelendirilir. Azospermi erkek infertilitesine yol açar. Tüm erkeklerin yaklaşık %1’inde ve infertil erkeklerin %10 ila %15’inde azospermi vardır.

Fazlası: Azospermi Nedir, Nedenleri Nelerdir?

İki ana azospermi türü vardır:

Azosperminin nedenleri doğrudan azospermi tipleri ile ilgilidir. Başka bir deyişle, nedenler bir tıkanıklık veya engelleyici olmayan kaynaklardan kaynaklanabilir.

Azospermi ile sonuçlanan tıkanıklıklar en sık vas deferens, epididim veya boşalma kanallarında görülür. Bu alanlarda tıkanmalara neden olabilecek sorunlar şunlardır:

Azospermi, iki ayrı durumda, sperm örneğiniz, bir santrifüjdeki bir dönüşü çok yüksek büyütme kapasitesi ola nbir mikroskop ile incelenirse spermlerin olmadığı anlaşılabilir. Santrifüj, bir test numunesini farklı parçalara ayırmaya yarayan ve çok hızlı şekilde döndürebilen özel bir cihazdır. Santrifüjlü seminal sıvı halde sperm hücresi olması halinde çevresinde yer alan sıvıdan ayrılır. Daha sonra mikroskop yardımıyla kolayca görüntülenebilirler.

Sağlık uzmanınız ayrıca fizik muayene yapacak ve aşağıdakileri kontrol edecektir:

Sağlık uzmanınız ayrıca aşağıdaki testleri de isteyebilir:

Azosperminin tedavisi nedene bağlıdır. Genetik test ve muayene tedavi süreçleri ve altta yatan nedeni anlamada önemlidir. Tedavi seçenekleri şöyle olabilir:

Canlı sperm elde edilmesi halinde in vitro fertilizasyon veya intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu tarzında yardımcı gebelik işlemleri için örnek alınabilir. Bu spermler testislerden, epididimlerden veya vas deferenslerden elde edilebilir. Azospermi tanısının ileride çocuğa geçme tehlikesi olması halinde sağlık uzmanınız yardımlı döllenme prosedürleri düşünülmeden genetik bir sperm analizi yaptırmanızı isteyebilir.

Tedavi süreçleri ayrıca şöyle acıkılabilir;

Azosperminin her nedeninin farklı bir prognozu vardır. Azosperminin birçok nedeni tersine çevrilebilir. Siz ve sağlık ekibiniz azosperminizin nedenini ve tedavi seçeneklerini belirlemek için birlikte çalışacaksınız. Azosperminin hormonal problemleri ve obstrüktif nedenleri genellikle tedavi edilebilir ve doğurganlık potansiyel olarak restore edilebilir. Testis bozuklukları neden ise yardımcı üreme tekniklerinde kullanılacak canlı spermleri almak hala mümkündür.

Azospermiye neden olan genetik problemleri önlemenin bilinen bir yolu yoktur. Azosperminiz genetik bir sorun değilse, aşağıdakileri yaparsanız azospermiye karşı korunabilirsiniz:

Kaynak: https://ivoxtupbebekmerkezi.com/

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Tarımsal maliyetler yıllıkta rekor kırıyor

DEVA’dan 25 Kasım etkinliği