Başkan nereye koşuyor?

Ekonomik sıkıntılar giderek artarken, başta savaştan kaçan Ruslar olmak üzere sığınmacı akını nedeniyle saha kalkan konutların kira ve satış fiyatları, iğneden ipliğe her şeyin fiyatının katlanması,  Antalya’yı Türkiye’nin en pahalı kenti haline dönüştürdüğü yadsınamaz bir gerçek.

Antalya’da yaşam giderek zorlaşırken, Antalya, İstanbul’un ‘memurun sürgün yeri’ unvanını İstanbul’un elinden alırken, ATSO Başkanı Ali Bahar, sosyal medyadan “Antalya’ya yerli ve yabancı ilgisi devam ediyor. Ekim-Aralık döneminde yabancılara yapılan konut satışlarında Antalya İstanbul ve İzmir‘i geçti. Antalya’da fiyat artışı yavaşlamaya başladı” paylaşımını yaptı, kızılca kıyamet de koptu.

Önce Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ topu tuttu Bahar’ı. Özdağ, Bahar’ın paylaşımına tepkisini,”Türk Milleti ülkesinde kiracı olmakta bile zorlanıyor. Antalya halkı Rus ve Ukrayna yoğunlaşmasının bedelini pahalılık, Rusların üstten bakışı ve kentin belirli bölgelerinin Ruslaşması ile ödüyorşeklinde gösterdi.

Sadece Özdağ değil, sosyal medya kullanıcıları da ATSO Başkanı Ali Bahar’ın paylaşımına zehir zemberek yorumlar yaptılar. Paylaşımlardan bazılarında şöyle deniyor: “Antalya’da öğretmenim kirayı veremez olduk. Sanki Rusya’nın Oda Başkanı.”Öyle bir üslup kullanmışsınız ki çok iyi bir haber veriyormuşsunuz gibi. Fiyat artışı yavaşlamaya başlamış. Geçen sene 1 buçuk milyon olan eve 6 milyon isteniyor. Gelecek ay 6,2 milyon istenmesi bu şehrin yerlisi için ne kadarlık bir müjdedir? Asgari ücretlinin yaşayabileceği kiralık evi bırak, asgari ücretin tamamına kiralık ev yok. Şehrin girişine sahibinden satılık diye asın. Tüm şehri yabancılara satın. Bunu alkışlayanları tarih affetmeyecek.” “Bu yazdığınızı olumlu bir şeymiş gibi paylaşmanız o koltuğa ne kadar liyakatsizse atandığınızın net göstergesi. Twiti okuduktan sonra profilinize baktım. Antalya ve Türkiye adına utandım. Yazık size memurlar artık Antalya’ya gelmek istemiyor. Utanın

Bahar ise, sosyal medyadan yaptığı yeni bir paylaşımla sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti. Görünen o ki tartışma sürüp gidecek. Biz gelelim Ali Bahar’la ilgili kamuoyunu meşgul eden diğer eylemlere…

Bahar’ın Davut Çetin’le yarıştığı ATSO Başkanlığı seçimini kazanmasının hemen ardından Antalya siyasetini dizayn ettiği öne sürülen işadamı Mustafa Yılmaz’a öperek teşekkür ettiği ve paylaştığı fotoğraf çok konuşulmuştu. ATSO’da AKP tandaslı kişileri önemli görevlere getirmesi, bazı ATSO çalışanlarına mobbing uygulandığı, bazılarının işlerine son verildiği iddialarının artması Bahar’a yönelik tepkileri artırmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere Başkent Ankara’ya AKP ağırlıklı heyetle yaptığı ziyaretler, son olarak da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Antalya programı için Antalya’nın en büyük sivil toplum örgütü olan ATSO tarihinde bir ilk olan katılım çağrısı Ali Bahar’ın en çok konuşulan kişi haline getirdi, sinyaller getirmeye de devam edeceğini ortaya koyuyor.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Davut Çetin’in acı günü

Kadın liderler iklim ve bilimi konuştu