Bebeklerde Horlama Normal Mi? İşte Şaşırtan 7 Nedeni

Bebeklerde horlama genellikle normal olarak kabul edilmeyen bir durumdur. En hızlı şekilde bir uzmana görülüp nerede sorun olduğuna bakılması gerekmektedir. Çünkü bebekler 6 aya kadar sadece burundan nefes alır ve horlama da bu durumu oldukça zorlaştırabilir.

İlginizi çekebilir: Çocuklar İçin Kitaplar

Bebeklerde horlama aslında normal görülmeyen bir durumdur. Yani bebeğin uyanıkken ya da uykudayken nefes alırken ses çıkarma durumudur.

Horlama sesi aslında havanın burundan ve solunum yollarından geçmekte zorlandığında meydana gelmektedir. Genellikle solunum yollarında bir darlık olduğunda meydana gelmektedir. Bunun bir başka nedenleri alerji, reflü veyahut genizde var olan bir ettten de kaynaklı olabilmektedir.

Bebeklerde horlama birçok nedene bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Bunlarda en sık meydana gelenler şu şekildedir:

Birde bunların yanı sıra uyku apnesi de bebekle horlamaya neden olabilmektedir. Bu durum bebek uyurken nefesin kesilmesi ise karakterizedir. Bunun sonucunda kanda v beyinde beyinde oksijenin azalmasına neden olur ve tedavisi olmaması halinde ciddi şekilde yan etkilere neden olmaktadır.

Bebekler horladığında normalden daha fazla enerji harcamaktadır. Bu durumda bebeğin ekstra çaba harcamasına neden olur. Aynı zamanda yemek yerkende zorluk yaşayabilir. Bunun sonucunda sinir sisteminde ve motor korordinasyonunun gelişimini geciktirmektedir. Buda bebeğin kilo vermesine ve yeteri kadar kilo alamamasına neden olabilir.

Bebek ağızdan nefes aldığında boğazda kuruluk ve boğaz ağrısının oluşmasına neden olabilir.

Burada anne ve babanın horlamanın nedeni için doktora gitmesi gerekmektedir. Burada çocuk doktoru bebeğin nefes alamama nedenini bulması gerekmektedir. Bunun için çeşitli testler ve teşhis için muayene yapabilir.

Bebeklerde horlama olması ne yazık ki normal değildir. Solunum yollarında bir sorunun olabileceği anlamına gelebilir. Dolayısıyla en erken sürede doktora götürülmesi şarttır.

Bu durumda eğer ki burun tıkanıklığından kaynaklanan bir horlama mevcut ise bu durumda aşağıdaki listelenen yöntemlerden birisini yapabilirsiniz. Lakin başka bir sorun var ise doktora başvurmanız önemlidir.

Ilık veyahut bebeği yakmayacak şekilde sıcak su ile yıkamak bebeğin solunum yollarındaki mukusu yumuşatacaktır. Buda mukusun sıvılaşıp ortadan kalmasına neden olacaktır.  Aynı zamanda banyonun buharı ile de bebeğin burnu nemlenecektir. Burada banyo kapısını kapatmak önemlidir.

Bebeğin en çok vakit geçirdiği odanın nemli olması bebe için her zaman avantajlı olacaktır. Böylece buharlaşan su partikülleri bebeğin daha rahat nefes almasını sağlayacaktır. Lakin bu nemlendiricinin bebeğin ulaşamayacağı bir yerde olması önem arz etmektedir.

Bebeğin yattığı yerin altına yastık eklemekte aslında bebeğin burnunun açılmasına yardımcı olacaktır. Bu durumda bebeğin başı yukarıda kalmaktadır ve mukusun burunda ve boğazda birikmemesine neden olur.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

İkiz Bebek Nasıl Olur? İşte Merak Edilen 2 Öneri…

Çölyak Hastalığı Nedir? Çölyak Hastalığı Genetik mi?