Bünyamin Sürmeli

Bünyamin Sürmeli

Bünyamin Sürmeli kimdir, nereli, evli mi, eşi, boşandı mı? TV programı sunucusu ve gazeteci. İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Meteoroloji Mühendisliği bölümlerinde eğitim aldı. 1975 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Üniversite sıralarındayken 1997 yılında kariyerini inşa etmeye başladı. 1998 yılında radyo programı yapan Kadir Çöpdemir ve Geveze ile tanıştı. Bu temas sayesinde hayatı bir anda değişmeye başladı. Kadir Çöpdemir ve Geveze’nin Radyo programına telefonla bağlanıp hava durumu tahminleri yürütmesi ile Geveze tarafından “Havayı Koklayan Adam” lakabıyla ünlenmeye başladı.

Bünyamin Sürmeli profesyonel televizyonculuk kariyerine 1999 yılında CNN TÜRK bünyesinde adım attı. 2001 yılında ekranlarda yer almaya başladı.  Günümüzde seminer ve söyleşiler düzenleyen Bünyamin Sürmeli “AKUT, GEA ve İstanbul Yelken Kulübü gibi gruplara meteoroloji eğitimi verdi.

Ayrıca Hürriyet gazetesinde, Yatch Türkiye dergisinde yazılar kaleme aldı. 2016 yılında Mavi Misket adlı kitabı kaleme aldı. 2021 yılında Yemeksepeti reklamında rol aldı.  21 yıldır CNN Türk ekranlarında hava durumu programı sunan Bünyamin Sürmeli 2021 yılında Haber Global ekranlarına transfer oldu. TV programı olarak Bünyamin Sürmeli Alaska’da ve Bünyamin Sürmeli İle Hava Durumu yıllarca ekranlarda yerini aldı. Bünyamin Sürmeli “Alaska’da ve Arizona’da” adlı belgesel çalışmaları da bulunmaktadır.

Bünyamin Sürmeli boyu 1.72 cm kilosu 75 kg burcu Oğlak.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

İLK ÇEYREKTE TURİZM 15 MİLYAR TL KREDİ KULLANDI

EGE’DE TURİST KAYBI 131 BİN