Burnundan getirmezsem siyaseti bırakacağım

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir’de muhtarlar, kanaat önderleri ve STK Temsilcileri ile buluştu. Rüşvetçinin ödüllendirildiği bir ülkede adalet olmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Adaleti sağlayacağım. Rüşvet alanın burnundan getirmezsem siyaseti bırakacağım. Bu işin partisi yoktur. Adaleti isteyenlerin bir araya gelmesi lazım. Ülkeye birlikte sahip çıkmalıyız. Bu ülke hepimizin” dedi.

 GÖÇMEN MALİYETİ 40 MILYAR DOLAR

 Sığınmacı sorununa da değinen Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda sığınmacıları 2 yıl içerisinde göndereceklerini söyledi. Taliban’dan kaçarak Türkiye’ye gelen Afganistanlıları ise bir ‘felaket’ olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Suriyelilere ödediğimiz para 40 milyar dolar. Bu parayı çiftçiye verseydik bütün Ortadoğu’yu beslerdik. Allah nasip eder de sizlerin oylarıyla iktidar olursak bütün Suriyelileri en geç 2 yıl içerisinde memleketlerine göndereceğim, kararlıyım”. 

 SURİYELİLER DAVUL ZURNAYLA GİDECEK

 “Ben Suriyelilere kızmıyorum. Irkçı değilim. Ben Suriye’deki savaşı bitirip, onları göndermek zorundayım. Benim esnafım vergi ödüyor, o ödemiyor. O yarı fiyatına çalışıyor, benim insanım işsiz kalıyor. Onları davul ve zurnayla göndereceğim. Suriye ve Türkiye karşılıklı büyükelçilik açacağız. Avrupa Birliği’ne gideceğiz ve ‘bu Suriyelilerin okul ve kreşlerini yapacaksın. Biz de katkı vereceğiz. Gaziantep’teki iş adamlarımıza da git orada fabrika kur’ diyeceğiz. Orada kazanan sanayici de dövizini Türkiye’ye getirecek. Biz de karlı olacağız, onlar da”.

 KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESERİZ

 Kılıçdaroğlu, “Oraya giden Suriyelilerinde güvenliğini sağlayacağız. Afganistan’dan gelenler var. Tam bir felaket. Suriye’den gelenler yaşlı, genç, çocuk kadın… Oysa Afganistan’dan gelenlerin hepsinin eline silah versen cepheye gidecek. Hepsi genç. 2 bin 900 kilometrelik bir yolu aşıyor ve Türkiye’ye geliyor. Ülke yolgeçen hanına döndü. Bu kadar adam ülkeye yasa dışı nasıl girdi? İran sınırına giderek oradaki gümrükçülerle konuştum. ‘Buradan geçmediler, buradan geçseler pasaport sorarız zaten’ diyorlar. Nerden geldi bu adamlar o zaman? ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamadan öğreniyoruz. Efendim, finansman işini halledersek mülteci almaya devam edecekmiş Kuvayı Milliyecilerin bu topraklarda olduğunu Batılıların unutmaması lazım. Kendi göbeğimiz kendimiz keseriz” diye konuştu.

 CUMHURBAŞKANI DEVLETİN SİGORTASIDIR

 Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Bir tartışma çıktığında, partiler arasında uzlaşma sağlanmazsa Cumhurbaşkanı bunları davet eder ve çözüm masası oluşturur. Bu yüzden Cumhurbaşkanı tarafsızdır. Cumhurbaşkanı olacak kişi her gün konuşmaz önemli günde konuşur ve millet ne diyor diye bakar, dinler. Cumhurbaşkanının kibirli olmaması, alçakgönüllü olması gerekir” dedi. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Dikkat et kafana yumruk gelmesin

Gerçekten iğrenç bir hayat