Burun Yarasına Ne İyi Gelir?

Burun yarasına ne iyi gelir? Vücudumuzun çok hassas bir bölgesi olduğu ve diğer semptomların yanı sıra rahatsızlığa, sürekli hapşırmaya, kaşıntıya ve ağrıya neden olabileceği için muhtemelen sizi çok rahatsız ediyordur. Lezyon ister burnun içinde ister dışında olsun, düzgün bir şekilde iyileşmesini sağlamak ve herhangi bir enfeksiyon veya kötüleşmeyi önlemek için ne yapmanız gerektiğini bilmeniz gerekir.

Ağrı, kolayca kanama varsa veya zaten bir enfeksiyon olduğunu düşünüyorsanız, mümkün olan en kısa sürede bir doktora görünmelisiniz. Normalde burun yaralarını iyileştirmek için diğer yöntemlerin yanı sıra antibiyotikler, iyileştirici merhemler, burun atelleri ve yarayı açıkta bırakmak kullanılır.

Böyle bir sorununuz varsa ve burun yarası nasıl tedavi edilir, merak ediyorsanız okumaya devam edin, çünkü burada yaralanmanızın türüne bağlı olarak cevabı bulacaksınız.

Burnunuzda bir yaralanma olduğundan şüpheleniyor ancak emin olamıyorsanız, burun yarasının belirtilerine dikkat edin:

Elbette burun deliklerinin yakınındaki küçük bir kesik ya da yaralanmayı ayna yardımıyla görmek de mümkündür ve eğer yaralanma dışarıdan ise tespit edilmesi çok daha kolaydır.

Burun yaralanmaları hem içten hem de dıştan meydana gelebilir ve nedenleri çeşitli olabilir, ancak neler olduğunu öğrenebilmeniz ve doktorunuzla neler olduğunu tartışabilmeniz için bunların ne olduğunu bilmek yararlıdır. Burun yaralanmalarının nedenleri aşağıdaki gibidir:

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız: Öpücük Hastalığı Nedir?

Burnunuzda bir yaralanma varsa, daha da kötüleşmesini ve enfeksiyon kapmasını önlemek için mümkün olan en kısa sürede tedavi etmeniz gerekir. Burun yarasını hızlı bir şekilde iyileştirmek için işte ilk yardım adımları:

Burun içindeki yaralanmalar en yaygın olanlarıdır ve bazen tedavisi biraz daha karmaşıktır, ancak gerçekten küçüklerse, cildin geri kalanına kıyasla hızlı iyileşen bir doku olduğu için mukoza olduklarından kendi başlarına iyileşebilirler. Burun İçi Yarası Nasıl Geçer merak ediyorsanız, en iyi yöntemler bunlardır:

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız: Çocuklar İçin Burun Spreyi

Burun içi yaraları, mevsim geçişleri ile sık sık karşılaşılan bir hastalıktır. Genellikle kuru havanın ve alerjilerin etkisiyle ortaya çıkar. Bu yaralar, ortaya çıktığı andan itibaren 4-5 gün sürerek solunum kalitesini olumsuz yönde etkileyerek kişinin gün içinde rahatsız hissetmesine neden olur. Ancak, geçmeyen burun içi yaraları ne kadar rahatsız edici olursa olsun, birkaç doğal tedavi ile kısa sürede geçebilir.

Doğal tedavilere de yanıt vermezse en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız önerilir.

Yukarıdaki tavsiyelere ve doktorunuzun önerilerine uymanıza rağmen burnunuzda iyileşmeyen bir yara varsa, tekrar kontrol ettirmek ve başka neler yapılabileceğini öğrenmek için doktora geri görünmenizi tavsiye ederiz. Bu, farklı bir şekilde ve daha fazla özen ve sabırla tedavi edilen bir ülser olabilir.

Yaralanma harici olduğunda, doktorlar harici bir burun dışı yarasına ne iyi gelir diye soracak olursanız aşağıdakileri reçete edebilir:

Burnunuzdaki yara enfekte olmuşsa, durumunuz için en iyi tedaviyi reçete edebilmesi için bir doktor tarafından görülmeniz gerekir. Tedavi vakadan vakaya değişebilir, ancak temel bir kural olarak, genellikle burun içi uygulama için topikal antibiyotik ilaç reçete edilir. Enfeksiyon yaygınsa oral antibiyotikler de reçete edilebilir. Uzman ayrıca hastanın iyileşmesini güçlendirmek için ürünler ve yiyecekler de reçete edebilir.

Bu makale tamamen bilgilendirme amaçlıdır, herhangi bir tıbbi tedavi önerme veya herhangi bir teşhis koyma yetkisine sahip değiliz. Herhangi bir rahatsızlığınız veya rahatsızlığınız varsa sizi bir doktora danışmaya davet ediyoruz.

Hindistan cevizi yağı, burun içi yarasının giderilmesi için etkili bir çözümdür. Sürekli olarak bu probleme maruz kalıyorsanız, günde iki kez Hindistan cevizi yağı tüketerek bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz. Bu mucizevi yağ, burun içi enfeksiyon ve bakteri oluşumlarından hızlı bir şekilde kurtulmanızı sağlar.

Vazelin, burun içi yaraları tedavi etmek için en sık tercih edilen seçenekler arasında yer alır. Burun içi kuruluğunu azaltmak ve nemi arttırmak için de vazelin kullanılır; aynı zamanda burun içi yaraları için potansiyel tehlikeleri ortadan kaldırır. Çok sayıda kişi tarafından vazelinin, burun içi yaraları için en etkili seçenek olarak önerildiği dolayısıyla, vazelin, en çok tercih edilen yara tedavi seçeneklerindendir.

Burun içerisindeki yara oluşumunu önlemek için, doğal tedavi seçeneklerinden biri olan tuzlu su kullanılabilir. Tuzlu su burun içerisine çekilerek burun temizliği yapılabilir. Aynı zamanda tuzlu su, burun içerisindeki kötü mikropların ortadan kaldırılmasına yardımcı olan mucizevi bir terapi olarak adlandırılır. Bu nedenle tuzlu su, çok sayıda kişinin tavsiye ettiği bir tedavidir.

Zencefilin yaygın olarak iltihap önleyici özelliği tanınıyor. Bu nedenle, burun içi yaralarının evde tedavisi için de zencefil önerilir. Zencefil burun içi hasarlarını doğrudan etkiler ve burun sağlığını iyileştirir. Bu nedenle, burun yarasına ne iyi gelir evde çözüm nedir diye merak edildiğinde zencefili tercih edebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız: Fucidin burun içine sürülür mü?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Gazipaşada kaza: 1 yaralı

Gazipaşa’da kaza: 1 yaralı

Başkan Böcek, 2. kitabını tanıttı