Çağatay Akman Kimdir?

Çağatay Akman Kimdir?

Gerçek adı: Çağatay Akman
Doğum tarihi: 31/07/1998 (21 yaşında)
Doğum yeri:  Çankırı
Boyu: 1.78 cm
Kilo: 65 kg
Burcu: Aslan
Eğitim durumu: Üniversite, Lisans
Medeni hali: Bekar
Meslek: Şarkıcı
İnstagram hesabı için tıklayın.

Çağatay Akman kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Çağatay Akman kimdir? Çağatay Akman “Çek Silahını Daya Göğsüme” şarkısı ile ciddi bir çıkış daha yakaladı. Daha önce Youtube üzerinden “Gece Gölgenin Rahatına Bak” şarkısını seslendirerek milyonlarca kişiye ulaştı. Çağatay Akman “Bizim Hikaye” dizisinin müziğini de yapmıştır.  En son kitabı “Nasıl Çağatay Akman Oldum” ile gündeme gelen ve tepki çeken Çağatay Akman hayatı ve biyografisi kim kimdir bölümümüzde sizlerle birlikte olacak.

Çağatay Akman hayatı ve biyografisi

31 Temmuz 1998 yılında Çankırı Korgun, Kesecik Köyü’nde doğan Çağatay Akman youtube üzerinden yayınladığı  “Gece Gölgenin Rahatına Bak” şarkısı ile 243 milyon kişi tarafından izlenmesi ile müzik kariyerine adım atmış oldu. Eğitim hayatına Çankırı’da başlayan sanatçı 13 yaşında gitar kursu almaya başladı. Babası derici olan Çağatay Akman ilk coverlarını ve şarkılarını Scorp üzerinden yayınlamıştır. Aslında genç sanatçının müzik kariyeri gittiği kursta bir kızdan hoşlanması ile başlar. Platonik aşk çeşitli nedenlerle orada son bitse de Çağatay Akman Gitar kursuna ödediği para boşa gitmesin diye devam eder. Böylece müzik kariyeri başlar. Müziklerinde ve bestelerinde anlam karmaşaları olsa da milyonların gönlüne taht kurmayı başarmıştır. Bir dönem şarkılarının İsrail müziklerinden alıntı olduğu öne sürülmüştür. Ancak gerçek sonradan anlaşılmıştır. “Sensin Benim En Derin Kuyum” ile Youtube üzerinden 75 milyon izlenen şarkı ile müzik kariyerini sürdürmeye devam etti. 2017 yılında “Bizim Hikaye” adlı şarkısını yayınladı. Bu şarkı aynı zamanda “Bizim Hikaye” dizisinin film müziği oldu. 2019 yılında “Özgür Dünya” filminin müziğini de yaptı. Günümüzde yaşantısını İstanbul’da sürdüren Çağatay Akman dizi ve film müzikleri yapmakta ve aynı zamanda televizyon kanallarında jüri olarak da yer almaktadır. Çağatay Akman 2019 yılında “Benimle Söyle” müzik yarışmasının jürisi olmuştur.

Çağatay Akman Cennet Mahallesi bilmecesi

Şarkıcı Çağatay Akman bir dönem Cennet Mahallesi dizisinde Aliş karakterine hayat verdi şeklinde söylemlerle gündeme gelmiştir. Çağatay Akman Cennet Mahallesi dizisinde çocuk karakterlerden birini canlandırdığı yönünde gündem oluşturulmuştur. Bu söylemlerin tüm detayları için buraya tıklayabilirsiniz. Ayrıca Çağatay Akman sevgilisi 2017 yılında Aleyna Tilki ile anılmıştır.

Çağatay Akman kitapları

Çağatay Akman’ın kaleme aldığı bir adet kitabı bulunmaktadır.

  • Nasıl Çağatay Akman oldum.

Çağatay Akman albümleri

Çağatay Akman albümlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • 2019 Yirmi -Bir
  • 2016 Gece Gölgenin Rahatına Bak Remıxes
  • 2017 Sensin Benim En Derin Kuyum
  • 2017 Bizim Hikaye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Abdullah Çiftçi kimdir?

Abdullah Çiftçi kimdir?

Kıvanç Tatlıtuğ Kimdir?

Kıvanç Tatlıtuğ Kimdir?