Can Yaman kimdir?

Can Yaman kimdir?

Gerçek adı: Can Yaman
Doğum tarihi: 8 Kasım 1989
Doğum yeri: İstanbul
Boy: 1.83 cm
Kilo: 77 kg
Burcu: Akrep
Eğitim: Üniversite
İlişkisi: Bekar
Meslek: Avukat, Basketbolcu, Oyuncu
İnstagram hesabı için tıklayın

Can Yaman nereli? Kaç yaşında?

Can Yaman kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, boyu, kilosu ve burcu? Can Yaman sevgilisi kim? Can Yaman estetiksiz hali? Oynadığı diziler, yeni dizisi? Babası, annesi, ailesi kısaca hayatı ve biyografi bilgileri kim kimdir bölümümüzde sizlerle birlikte olacak.

Can Yaman hayatı ve biyografisi

Can Yaman Türk dizi, sinema ve reklam oyuncusudur. 2014 yılında başladığı oyunculuk kariyerinde en büyük çıkışını Erkenci Kuş dizisinde yaptı ve tüm dünyada tanınmaya başladı.

Can Yaman 8 Kasım 1989 yılında ailenin tek çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldi. Can Yaman babası Güven Yaman ve annesi ise Güven Yaman’dır. Can Yaman aslen Yugoslavya göçmenidir. Futbolcu ve teknik direktör Fuat Yaman’ın yeğenidir. Eğitim hayatına İstanbul’da Bilfen Koleji’nde başlayan Can Yaman 5 yaşına bastığında anne ve babası ayrıldı. Lise eğitimini Amerika Ohio’da tamamlayan Can yaman üniversite eğitimine Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde devam etti. Ardından  Washington’da hukuk dersleri aldı. Daha sonra pricewaterhouse Coopers adlı şirkette 6 ay avukatlık yaptı.

Yakın çevresinin ısrarları ile hobi amaçlı olarak Cüneyt Sayıl’dan oyunculuk dersleri alan Can Yaman oyunculuk kariyerine 2014 yılında Gönül İşleri dizisinde “Bedri” rolü ile adım attı. 2015 yılında “İnadına Aşk” dizisinde “Yalın Aras” karakterini canlandırdı. Aradan geçen bir yılın ardından bu kez 2016 yapımı “Hangimiz Sevmedik” dizisinde “Tarık” rolü ile ekranlarda yer aldı. 2017 yılında “Dolunay” dizisinde “Ferit” rolü ile hayranlarının karşısına geçti. En büyük çıkışını 2018 yılında “Erkenci Kuş” dizisinde canlandırdığı “Can Divit” rolü ile yaptı ve tüm dünyada tanınmaya başladı. Daha sonra 2019 yılında TEB banka reklamında rol aldı. Birçok hazır giyim firmasının reklam yüzü oldu. Can Yaman 2020 yılında yeni dizisi “Bay Yanlış” dizi filminde “Özgür Atasoy” rolüne hayat veren isim oldu.

Can Yaman 2019 Arap dünyasının başarılı isimlerinin ödüllendirdiği “Murex D’or” töreninde Beyrut’ta “En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerine layık görüldü.

Magazin dünyasında sevgilileri ile de gündeme gelen Can Yaman sevgilileri arasında oyuncu Açelya Topaloğlu,Bestemsu Özdemir, Rabia Yaman, Elif Tutarkaban ve Demet Özdemir isimleri yer almıştır. Can Yaman magazin dünyasında bir dönem Kıvanç Tatlıtuğile polemiklerle ve yurt dışında katıldığı şov programında tutum ve davranışları ile eleştirilere maruz kaldı. Can Yaman oyunculuk ve avukat mesleğinin dışında lisanslı basketbolcudur. Can Yaman bekar olup günümüzde yaşamını İstanbul’da sürdürmemektedir. Henüz beyazperde de yayınlanmış bir sinema filmi yoktur.

Can Yaman dizileri ve filmleri

Can Yaman hangi dizilerde oynadı? Oynadığı diziler, reklam filmleri ve yeni dizisi aşağıda yer almaktadır.

  • 2020 Bay Yanlış (Özgür Atasoy) TV Dizisi
  • 2018 Erkenci Kuş (Can Divit) TV Dizisi
  • 2017 Dolunay (Ferit) TV Dizisi
  • 2016 Hangimiz Sevmedk (Tarık) TV Dizisi
  • 2015 İnadına Aşk (Yalın Aras) TV Dizisi
  • 2014 Gönül İşleri (Bedri) TV Dizisi

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Bige Önal kimdir?

Bige Önal kimdir?

Melis Civelek kimdir?

Melis Civelek kimdir?