Cengiz’den Çetin’e cevap

 CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, AKP İl Başkanı Çetin’in ‘cumhurbaşkanı yardımcısı’ çıkışına cevap verdi. Cengiz şunları söyledi: “AKP Antalya İl Başkanı Ali Çetin bir açıklamasında görevi belediye başkanı olan kişileri 13.Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak tanıtıyorsunuz ve Antalya’mız için laf değil, hizmet üretin demiş. Öncelikle şunu hatırlatayım; ‘ “Anayasada, kanunlarda, 10.07.2018 tarihli ve 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde; belediye başkanının aynı zamanda Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanamayacağına dair yasaklayıcı bir hüküm yer almamaktadır.”

Açıklamanıza bakılırsa korku dağları aşmış ki bu yönde bir açıklama yapmış olmalısınız.
Sayın Çetin bu açıklamayı meclis üyesi olarak yaptıysanız eğer: sizde çok iyi biliyorsunuz ki; pandemide, yangında, selde, depremde hükümetinizin tüm engellemelerine rağmen Belediyelerimiz destan yazdılar. Yok eğer İl başkanı olarak yaptıysanız biz de size soruyoruz;
YSK’ya göre Bakanlar kamu görevinde sayılmıyor ve istifa etmiyorsa Aday olan bakanlarınız Seçim çalışmasındaki :Kampanyadaki giderler nereden karşılanıyor? Bakanlık aracı, personeli, bütçesi kullanılıyor mu? Bizler bu ucuz siyasetinize cevap vermekten geri durmayacağız.
Ama bizim Antalya’ya sözümüz var. 14 Mayıs’ta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkenin 13. Cumhurbaşkanı olacak, Millet İttifakı iktidar olacak.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Davranış Bozukluğu Nedir? Hastalıklar, Belirtiler ve Tedavi

Davranış Bozukluğu Nedir? Hastalıklar, Belirtiler ve Tedavi

Spor okullarında yeni dönem