Ceren Damar Şenel kimdir?

Ceren Damar Şenel kimdir?

Gerçek adı: Ceren Damar Şenel
Doğum tarihi: 26/08/1992
Doğum yeri: Trabzon
Ölüm tarihi: 02/01/2019
Boyu: Bilinmiyor
Kilo: Bilinmiyor
Burcu: Aslan
Eğitim durumu: Üniversite
Meslek:  Araştırma ve Öğretim Görevlisi
İnstagram hesabı için tıklayın.

Ceren Damar kimdir? Aslen nereli? Kaç yaşında ve nasıl öldü?

Ceren Damar kimdir nerelidir, kaç yaşında ve nasıl öldü, hangi üniversite mezunu, katili kim? Ceren Damar Şenel cinayeti ve olayı nasıl gerçekleşti? Kim kimdir bölümümüzde Ceren Damar kimdir biyografi bilgileri hakkında en güncel bilgileri sunacağız.

Ceren Damar hayatı ve biyografisi

Ceren Damar Türk Akademisyen ve Araştırma görevlisidir. Türkiye Ceren Damar’ı 2 Ocak 2019 tarihinde öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra 17 yerinden bıçaklanarak öldürülmesi ile tanıdı.

Ceren Damar 26 Ağustos 1992 yılında dünyaya geldi. Memleketi aslen Trabzon Köprübaşı ilçesindendir. Ceren Damar Şenel’in babasının adı Mustafa Damar ve annesinin adı Feyza Damar’dır.   Ceren Damar ilk orta ve lise eğitiminin ardından üniversite eğitimine Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde devam etti ve aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı.

Ceren Damar 2018 yılında Levent Şenel ile evlendi ve Ceren Damar Şenel soyadını aldı. Ceren Damar Ankara Çankaya Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladıktan sonra İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku derslerine girmeye başladı.   Araştırma görevlisi olarak çalışırken aynı zamanda 4 dil bilmekteydi ve doktora eğitimine devam etmekteydi. Ankara Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde görev yapan Ceren Damar Şenel 2 Ocak 2019 tarihinde üniversite yerleşkesindeki odasında, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Bu acı ölüm tüm Türkiye ve dünyada adeta yas etkisi yarattı. Ceren Damar’ın katili öğrencisi Hasan İsmail Hikmet’ti ve Ankara Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiydi. Genç akademisyen öldüğünde 3 aylık evliydi.

Ceren Damar cinayeti sonrasında 2020 Ocak ayında görülen ilk davada, sanık Hasan İsmail Hikmet’in ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılması talebinde bulunuldu. Ancak dava 24 Ocak 2020 tarihine ertelendi. 2020 yılında Ceren Damar’ın anısı, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın seslendirdiği ağıt ile yaşatılacak.

Ceren Damar Ağıtı

Ceren Damar Şenel eşi ve resimleri

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Ormanlar fotokapanla korunacak

Kaş Haberleri: Ormanlar fotokapanla korunacak

Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Kumluca Haberleri: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti