Cevizle Öksürük Tedavisi ve Ceviz Perdesi ile Öksürük Tedavisi

Kış aylarına gelince hastalıklarda artmaktadır. Ceviz şifa kaynağıdır. Cevizle öksürük tedavisi nasıl yapılır, cevizin faydaları nelerdir birlikte ele alalım. Cevizin kendisi gibi perdesi de akciğere ve öksürüğe çok iyi gelir. Öksürüğe iyi gelen çaylar nelerdir, öksürüğü ne keser? Ceviz perdesi ile öksürük tedavisi nasıl yapılır? Gelin birlikte göz atalım.

Öksürüğün çok sebebi vardır. Öksürüğe neden durumlar üst solunum yolları rahatsızlıkları, kalp yetmezliği, verem, akciğer rahatsızlıklarıdır. Eğer sinüzit, bronşit gibi rahatsızlıklar varsa öksürüğe neden olur. Aynı zamanda sigara kullanımı ve psikolojik sorunlar da öksürüğe neden olmaktadır. Örnek vermek gerekirse gece ortaya çıkan kuru ve balgamsız öksürükler genellikle üst solunum yolu enfeksiyonu ya da alerjiye bağlı olarak ortaya çıkar. Kronik akciğer hastalıklarında yaşanan öksürükler ise balgamlı ve uzun süre meydana gelen öksürüklerdir.

Öksürük oluşmasının nedeni mikrobik bir etkene bağlı ise öncelikle bunun tedavisi yapılmalıdır. Öksürüğün neden oluştuğunun tanısı koyulduktan sonra tedaviye başlanabilir. Eğe öksürük 3 haftadan fazla sürüyorsa mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanına görünmelisiniz. Ciddi bir nedene bağlı olabileceği gibi bazı solunum sistemine bağlı hastalıklarda da öksürük uzun süre geçmemektedir. Fakat hangi sebebe bağlı olursa olsun üç haftadan fazla geçmeyen öksürüklerde ihmal etmemeli doktora danışmalısınız.

Ceviz perdesi suyu ile öksürüğü kesmek için ilk olarak cevizin perdelerini saklamalısınız. Bir büyük fincan ölçüsü kadar su kaynatılarak 1 tutam ceviz perdesini kaynamış suya atmalısınız. Suyun içinde 3 dakika kadar bekletiniz. Suyun rengi değişince bir bardak içebilirsiniz. Her gün bir bardak içmelisiniz.

Öksürüğe iyi gelen ayva çayı için gerekli malzemeler ayva kabuğu, elma kabuğu, ıhlamur çiçekleri, 3 tane kakule, 3 tane ayva çekirdeğidir.

Ayva çayı yapmak için tüm malzemeleri kaynayan suda 15 dakika demlemelisiniz. Çekirdeklerin rengi hafif pembe olduysa çayınız olmuş demektir. Sabah, öğle ve gece yatmadan 40 dakika önce bir fincan içilmelidir. İçine bal eklenebilir.

Öksürüğe iyi gelen diğer çay da yaseminli portakal çayıdır. Gerekli olan malzemeler portakal, zencefil, karanfil ve yasemin çiçeğidir.

Yaseminli portakal çayı için gerekli malzemeler kaynayan suya atılır ve 15 dakika kadar demlenir. Sabah, öğle ve gece yatmadan 40 dakika önce bir fincan içilir. İstenilirse içine bal eklenebilir.

Öksürüğe iyi gelen kuşburnu çayı için gerekli malzemeler kuşburnu meyveleri, ekinezya kabuk tarçındır. Kuşburnu çayını hazırlamak için meyveleri ağzı kapalı olan çaydanlıkta suda kaynatınız. İçine diğer malzemeleri ekleyip 15 dakika demlemelisiniz. Sabah, öğle ve akşam yatmadan 40 dakika önce bir fincan içebilirsiniz.

YouTube Kanalımız Abone Olabilirsiniz: https://www.youtube.com/c/begonyakadin

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Başkan Uysalın hafta sonu mesaisi

Antalya Haberleri: Başkan Uysal’ın hafta sonu mesaisi

Gökbel Güreşleri Kültürel Miras Listesi’ne girdi