Çok özel iftar

Çok özel iftar

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) – KEPEZ Belediyesi ile Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği işbirliğinde ‘Down Sendromlular Farkındalık İftar Yemeği’ düzenlendi. İftar ‘Ramazan Şenlikleri’ havasına büründü.

Down Sendromlular ve Engelliler Derneği’nin geleneksel iftar yemeği, Mimar Sinan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İftar yemeğine Kepez Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Selim Tıraş, Engelsiz Yaşam Spor Kulübü Başkanı Tutku Yıldız, 07 Engel Tanımayanlar Spor Kulübü Başkanı Hilal Gönenç, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, down sendromlu bireyler ile aileleri katıldı.

Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanı Gülcan Ay, ‘Dünya Farkındalık Günü’ etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gösterildiğini, özel bireylerin anne-baba ve kardeşleriyle birlikte katıldığını, birbirleriyle tanışıp kaynaştıklarını ifade etti. Ay, dernek bünyesinde oluşturulan Sevgi Evi’ndeki sanat atölyesinin çalışmaları hakkında da bilgi verdi, “Kollarını sıvayan ve engel tanımayan özel bireylerimiz yetenekleriyle parmak ısırtıyor. Amacımız bireylerimizin eğitimle yeterli hale gelmelerini, yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlamak” dedi.

ÖZEL BİREYLERDEN MEHTER KONSERİ

Dua ile başlayan iftar yemeği sonrası Down Sendromlular ve Engelliler Derneği bünyesinde kurulan ve Türkiye’nin özel bireylerden oluşan ilk mehter takımı sahne aldı, 20 gün önce yaşamını yitiren özel birey Emrecan Aydın’ın anısına bir konser verdi. Mehter takımı, Aydın’ın en çok sevdiği ‘Türkiyem’ adlı eseri seslendirirken de salonda duygulu anlar yaşandı, yakınları gözyaşlarını tutamadı. Emrecan Aydın sağlığında mehter takımında yer almış, törenlerde davul çalmıştı.

FARKLI ENSTRÜMANLAR ÇALDILAR

Mehter takımının ardından Engelsiz Yaşam Spor Kulübü’nün ritim grubunda yer alan özel bireyler de sahne aldı. Farklı enstrümanlar çalan bireyler birçok şarkı çalıp seslendirdi, iftara katılan misafirlere keyifli dakikalar yaşattı. Özel bireyler sahnedeki performanslarıyla hayranlık uyandırdı. Bireyler sahneden alkış yağmuru altında ayrıldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Bakan Ersoy: Biz geniş ufuklu, katma değer üretmeye odaklı yönetim anlayışına sahibiz

Bakan Ersoy: Biz geniş ufuklu, katma değer üretmeye odaklı yönetim anlayışına sahibiz

Husumetlisini 12 kurşunla öldüren şüpheli tutuklandı

Husumetlisini 12 kurşunla öldüren şüpheli tutuklandı