Cumhur İttifakı’na sahip çıkın

 AKP teşkilatlarıyla video konferans üzerinden bayramlaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partiye sahip çıkılması çağrısı yaptı. 2023’e çok daha farklı bir şekilde girmenin gayreti içinde olduklarını söyleyen Erdoğan, “Sınamaların artacağı anlaşılıyor. Ülkemizi 19 yıldır sürdürdüğü ve yeni aşamasına geçtiği demokrasi ve kalkınma hamlesinden çıkarmak isteyenler son viraja girdiklerinin farkındalar. Biz de bunun önemini biliyoruz. İşte bunun için Cumhur İttifakı’nın gücüne, AK Parti’nin birliğine, beraberliğine sahip çıkmasının ehemmiyetle vurgu yapıyoruz” dedi.

KİRLİ SENARYOLARI BOŞA ÇIKARIYORUZ

Erdoğan şunları söyledi: “Felaket tellalları karanlık bir tablo çizmeye çalışsa da 2023 hedeflerine kararlılıkla yürüyoruz. Attığımız her adımda karşılaştığımız engelleri, kirli senaryoları boşa çıkarıyoruz. Vesayeti diriltme hayalleri de demokraside ve ekonomide elde ettiğimiz kazanımları geri götürme çabaları da beyhudedir. Milletimiz en son kararını 15 Temmuz’da ortaya koymuştur. Milletimizle birlikte başardıklarımız gibi bu süreci de zafere ulaştıracağız”.

KIBRIS’TA ‘EGEMEN DEVLET’ STATÜSÜ

“Kıbrıs’ta icra ettiğimiz program pek çok açıdan önemliydi. Kıbrıslı vatandaşlarımız yalanlarla, sahte vaatlerle kendilerini aldatanlara cevabını verdi. Kıbrıs Türklerinin masadaki tek talebi egemen devlet statüsünün tanınmasıdır. Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesiminin verdikleri sözlerden dönmelerine, şımarıklıklarına rağmen destekleyenlerin söyleyecek sözü kalmamıştır”.

ARTIK KISIR DÖNGÜYÜ SÜRDÜREMEYİZ

“1963’ten bu yana Kıbrıs Türklerine haksızlığı, hukuksuzluğu yapan Rumlardı. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından başlatılan Annan Planı dahil tüm girişimlere hayır diyen yine Rumlardı. Masadan kaçan yine Rumlardı. Adanın zenginlerini ve imkanlarını sadece kendilerine isteyen yine Rumlardı. Artık bizim kısır döngüyü sürdürmek için sebebimiz kalmamıştır. Artık bizim için Kuzey Kıbrıs-Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır. Adadaki iki günlük temaslarımız sırasında Kıbrıs Türk’ü kardeşlerimizi kararlı gördüm. Kıbrıs Türk devletinin geniş bir tanınırlığa sahip olması için her türlü gayreti göstereceğiz”. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

İkiz çocukları kaybolan annenin isyanı: HES patlamış onu bile söylemediler

Akaryakıtta ÖTV zammı kapıda