DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN TURİZM!

DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN TURİZM!

Turizm akademisinde dünyanın önde gelen kongreleri arasında yer alan ve “Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm” sloganıyla bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Kıtalararası Turizm Yönetimi Kongresi (Conference on ManagingTourismAcrossContinents- MTCON) 01-04 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleşecektir.Windsor Otel’de yapılacak olan kongrede50’nin üzerinde farklı ülkeden akademisyen katılacaktır.

Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) öncülüğünde gerçekleştirilen kongrede,İstanbul Gedik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Dünya’nın ve Türkiye’nin önde gelenüniversiteleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı (TGA), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)Turizm Şube Müdürlüğü, TÜBİTAK’ınyanı sırabirçok firma, kurum/kuruluş ana sponsor olarak destek sağlamaktadır. 

Türkiye’nin Yükseköğretim Kurulu kriterlerine göre uluslararası statüye sahip akademik kongreler arasında yer alan organizasyonun ilk gününde dünyaca ünlü akademisyenler ile İstanbul Gedik Üniversitesi Nişantaşı Yerleşkesinde akademik atölye çalışmaları yapılacaktır.

Kongrenin 2. gününde TUADER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik, FreeUniversity of Bozen öğretim üyesi Prof. SerenaVolo ve Washington StateUniversity öğretim üyesi Prof. Doğan Gürsoy açılış konuşmaları gerçekleştireceklerdir.

Dünyada turizm alanında etki düzeyi yüksek ve ilk 10’a giren akademik dergilerin desteği ile uluslararası alanyazına katkı sağlayacak çalışmaların yayınlanma imkanının olduğu kongrede Dünya’nın önde gelen dergilerinin editörlerinin yer aldığı bir panel gerçekleştirilecektir.Prof. Fevzi Okumuş, Prof. CathyHsu, Prof. ScottMcCabe, Prof. GiampaoloViglia, Prof. Cihan Çobanoğlu, Prof. YouchengWang, Prof. Asli Taşçı veProf. RobinNunkoo, turizm akademisyenleri ve öğrencileri ile bir araya gelerek uluslararası dergilerde makale yayınlama süreci hakkında bilgilerini aktaracaklardır. 

Dünya’da turizm alanında uluslararası kongre olma kriterlerini sağlayan ve Türkiye dahil olmak üzere uluslararası arenada bir marka olma yolunda ilerleyen Kıtalararası Turizm Yönetimi Kongresi (Conference on ManagingTourismAcrossContinents- MTCON) bilimsel niteliğinin yanında ağ kurma ve sosyalleşme yönü en yüksek kongrelerden biridir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Turizm Şube Müdürlüğü destekleriyle Yerebatan Sarnıcı’nda gerçekleştirilecek konser, İstanbul şehir turu, gala yemeği ve sosyal etkinlikleri ile İstanbul’da katılımcılara unutulmaz deneyimler yaşatılması da kongrenin hedefleri arasındadır.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
LIBERTY GOLF TURNUVASI 10 MAYIS'TA BAŞLIYOR

LIBERTY GOLF TURNUVASI 10 MAYIS’TA BAŞLIYOR

2024 SEZONUNA HIZLI BAŞLADI

2024 SEZONUNA HIZLI BAŞLADI