Demre Haberleri: Alman ailenin karavanla Türkiye’de kış tatili

Alman ailenin karavanla Türkiyede kış tatili

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) – ALMANYA’nın İngolstad kentinde yaşayan Maler Ailesi, karavanla çıktıkları Avrupa turunda Antalya’nın Demre ilçesine geldi.

Almanya’nın Bavyera eyaletindeki İngolstad şehrinde çalışan Johan Maler (44), eşi sosyal danışman Silke Maler (37) ve 6 yaşındaki kızları Lucie Maler’le birlikte, karavanla bir yıl sürecek tatilleri için 21 Temmuz 2021 tarihinde Almanya’dan yola çıktı. Alman aile sırasıyla Danimarka, Norveç, Fillandiya, İsveç, Estonya, Letonya, Litvanya, Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan’ı gezerek, 14 Aralık 2021 tarihinde Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı.

Türkiye’de sırasıyla Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla illeriyle bazı ilçelerini gezen Maler Ailesi, Antalya’nın Demre ilçesine geldi. Aile, Demre sahilindeki Sülüklü Plajı’nda kamp kurdu. Bu yolculuk sırasında Bergama Antik Kenti, Bafa Gölü, Fethiye’de Kayaköy ve Ölü Deniz’i, Demre’de Myra Antik Kenti’ni gezdi.

Türkiye’de üç ay geçireceklerini belirten Johan Maler, “Daha önce eşimle birlikte iki yaz Kundu ve Alanya’da tatile geldik. Çok güzel iki tatil yapmıştık. Bu kez eşim, ben ve anaokuluna giden kızımızla birlikte iş yerlerimizden birer yıl izin aldık. Bir yıl sürecek tatile çıktık. 12 aylık tatilimizin kış aylarını Türkiye’de geçirmeye karar verdik. Ege ve Akdeniz sahillerini geziyoruz. Harika doğa, deniz, içten, yardımsever insanlarla karşılaşıyoruz. Fabrikada çalıştığım Türk arkadaşlarım var. Kızımın ana sınıfındaki öğretmeni Türk. Türk mutfağı harika. Küçük yerleşim birimlerinde Türk insanı mutlaka size bir şeyler ikram etmek istiyor. Ayrıca Türkiye bizim için çok ucuz. Temmuz ayı ortasına kadar vizemizi uzatarak Türkiye’de kalabiliriz. Hava koşulları biraz düzelirse Kapadokya’ya gitmek istiyoruz. Orada peri bacalarını, kar manzarası ile görmek istiyoruz. Türkiye bizim için harika bir ülke” diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Otomobilde uyuşturucu kullanma aparatıyla yakalandı

Antalya Haberleri: Otomobilde uyuşturucu kullanma aparatıyla yakalandı

Arkadaş katiline müebbet talebi