Demre Haberleri: Belediye ekiplerinden yangın önlemi temizliği

Belediye ekiplerinden yangın önlemi temizliği

 

Ahmet ACAR/DEMDE,(DHA) – DEMRE Belediyesi ekipleri, ormanlık alandan geçen yollarda ve orman içlerinde olası orman yangınlarının önüne geçmek için temizlik yaptı. Gün boyu yapılan temizlikte 4 traktör atık toplandı.
Demre Belediyesi ekipleri, ilçe merkezindeki ormanlık ve piknik alanlarından geçen yol kenarlarında ve orman içlerinde yangın önlem temizliği yaptı. Ekipler 4 grup haline gün boyu Çayağzı Limanı Yolu, Sülüklü ve Taşdibi plajları yolları, Kum Dağı Mevkii, Likya Uygarlıkları Müzesi Yolu kıyısında ve bu bölgelerde bulunan ormanlık alanların içinde temizlik yaptı. Dört ekip, yol kenarlarında cam, plastik şişe, kağıt, naylon torba gibi yangına yol açabilecek tüm atıkları topladı. Akşama kadar 4 traktör römorku dolusu atık toplandı. Atıklar, Demre Belediyesi Ayrıştırma Merkezi’ne götürüldü.
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, ekiplerin orman yangını riskine yol açabilecek hassas noktalardaki tüm atıkları topladığını söyledi. Başkan Kocakaya, “Bunu daha öncede yapmıştık. Ben bu kampanyaya Demreli hemşerileriminde dahil olmasını istiyorum. Onlardan ilk isteğimiz bu atıkları atmamaları. Çünkü atıkları her cam, her plastik yangına davetiye çıkarıyor. İkinci isteğimizde yürüyüş yaparken, gezerken yok kıyısında gördükleri atıkları alıp, çöp kutusuna atmaları. Bu doğa, bu ormanlar, bu yollar hepimizin” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Kalkan gönüllüleri, orman yangını çıkarabilecek 300 torba çöp topladı

Kaş Haberleri: Kalkan gönüllüleri, orman yangını çıkarabilecek 300 torba çöp topladı

Konyaaltı Belediyesi, yangın bölgesinden ayrılmadı

Antalya Haberleri: Konyaaltı Belediyesi, yangın bölgesinden ayrılmadı