Demre Haberleri: Kömürlük sahili baştan sona yenilendi

Kömürlük sahili baştan sona yenilendi

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA’nın Demre ilçesindeki Kömürlük sahili, Demre Belediyesi’nce başlatılan ve sona doğru gelinen projeyle baştan sona yenilendi. Plaj, proje ile yepyeni bir görünüme kavuştu.
Demre Belediyesi, Kömürlük Sahili’nin Demre Öğretmenevi ile Taşdibi Plajı arasında kalan yaklaşık 1,3 kilometrelik bölümünde başlattığı proje ile sahili yepyeni bir görünüme kavuşturdu. Demre Belediyesi, Antalya İdare Mahkemesi ve Konya İstinat Mahkemesi’nde kazandığı Kömürlük sahilinde başlattığı ve sona gelinen projeyle sahili yeniledi. İlk önce denizle kara arasına 700 metrelik bir koruma duvarı yapıldı. Yaklaşık 1,3 kilometrelik sahil yolu kilit taşı ile kaplandı. Yolun deniz yönüne yaya kaldırımı ve yürüyüş yolu yapıldı. Yolun sağ tarafına dolgu yapılarak, sahile geleceklerin otomobilleri için park alanları oluşturuldu. Yaya kaldırımı ile koruma duvarı arasındaki bölüm toprakla dolduruldu. Alana boyları 3 ile 6 metre arasında değişen 100 palmiye ve 20 zeytin ağacı dikildi. Aralara baskı beton yöntemiyle yürüyüş yolları yapıldı ve otomatik sula sistemi kuruldu.
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, “Kömürlük sahili, Demre’nin turistik çehresine uygun olarak yenileniyor. Projede sona geliyoruz. Alanda ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmasını tamamlayacağız. Oturma grupları ve kent mobilyaları yerleştirerek, halkımıza yemyeşil bir sahil ve parkı hizmete sunacağız” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Demir Adam Orduda geleneği bozmadı

Antalya Haberleri: ‘Demir Adam’ Ordu’da geleneği bozmadı

TGF, 24 Temmuz’u basın özgürlüğü günü olarak kutladı