Demre Haberleri: Servis şoförlerine eğitim verildi

Servis şoförlerine eğitim verildi

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA’nın Demre ilçesinde polis ve jandarma bölgesinde hizmet veren okul servis şoförlerine, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından trafik eğitimi verildi.
Demre Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitime, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, taşımadan sorumlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yenigün, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Sorumlusu Komiser Mehmet Aydoğdu, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi’nden Astsubay Üstçavuş Yunus Emre Tüzün, Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Coşkun, polis memurları ve 38 servis şoförü katıldı.
Eğitimde, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi Görevlisi Astsubay Üstçavuş Yunus Emre Tüzün, slayt eşliğinde servis şoförlerine eğitim verdi. Eğitimde genel trafik kuralları, trafik ışık ve işaretlerinin anlamları, seyir halinde cep telefonu kullanımının kesinlikle yasak olduğu, durma, duraklama ve yolcu indirme bindirme kuralları, hız kuralları ve takip mesafesi, geçme ve geçilme kuralları, emniyet kemeri kullanımının önemi, okul servis araçlarında taşıma yönetmenliği konusunda servis şoförleri bilgilendirdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, “Servis şoförleri olarak sizin hata yapma hakkınız yok. Hatalı sollama, ters yöne girme, servisinize öğrenciler ve rehber personel dışında yolcu alma, cep telefonu ile konuşma hakkınız yok. Şunu biliyorum. Sizlerin çocuklarını da başka servis şoförü arkadaşınız taşıyor. Bu nedenle taşıma yaptığınız çocuklar sizin çocuklarınız” dedi.
Komiser Mehmet Aydoğdu da özellikle öğrencileri bindirip, indirmede uygulanacak kuralları film eşliğinde anlattı. Öğrenci taşıyan servislerin ve servis şoförlerinin hiçbir eksiğinin bulunmaması gerektiğini söyledi.
Eğitim, servis şoförlerinin sorularının yanıtlanması ile sona erdi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Konyaaltı geleceğin sporcularını yetiştiriyor

Fransız çift 26. kez Demrede

Demre Haberleri: Fransız çift 26. kez Demre’de