Deprem şehitleri dualarla anılacak

Deprem şehitleri dualarla anılacak

 

ALANYA, (DHA)- ALANYA Belediyesi tarafından Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenler için mevlit ve yardım tırı uğurlama duası düzenlenecek.
Alanya Belediye Meclisi şubat ayı olağan toplantısı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında yapıldı. Komisyon çalışmalarının karara bağlandığı toplantıda Başkan Yücel, 6 Şubat Salı günü Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar için Eşgilik Düğün Salonu’nda saat 12.00’de gerçekleşecek Mevlid-i Şerif ve yardım tırı uğurlama duasına bütün vatandaşları davet etti.
BAŞKAN YÜCEL’DEN DAVET
Türkiye’yi derinden etkileyen ve 50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği 6 Şubat depreminin yıl dönümünde geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Yücel, “Kahramanmaraş ve birçok ilimizde gerçekleşen 7,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diliyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yüce Türk milletine başsağlığı diliyorum. Halen tedavileri devam eden yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletçe büyük bir afet yaşadık. Rabbim bizleri ve milletimizi daha büyük afetlerden korusun. Bu zor günleri, birlik beraberlik içinde dayanışma ile aştık, aşmaya da devam edeceğiz. Belediyemizin depremin yıl dönümü vesilesiyle yarın saat 12.00’de Eşgilik Düğün Salonu’nda depremzede kardeşlerimiz için mevlit ve yemek programımız vardır. Ardından belediyemizin başlattığı yardım kampanyasında toplanan yardımları dualarla deprem bölgesine göndereceğiz. Tüm vatandaşlarımızı ve siz meclis üyelerimizi bu anlamlı organizasyona davet ediyorum. Milletimize, ülkemize tekrar geçmiş olsun. Rabbim daha büyük acılar yaşatmasın” dedi.
YÜCEL: FUARIMIZ 3 GÜN AÇIK KALACAK
Alanya Belediyesi’nin bir ilki gerçekleştirerek cuma pazarında açtığı Otel, Restaurant, Cafe Ekipmanları ve Ev Dışı Tüketim Ürünleri Fuarı’nın 3 gün boyunca ziyaretçileri ağırlayacağını kaydeden Başkan Yücel, “Fuarımızın Alanya’mıza ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 3 gün sürecek fuar kapsamında, Türkiye’nin sayılı yemek yarışmalarından kabul edilen ve Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği iş birliğinde düzenlediğimiz 8. Gastro Alanya Uluslararası Yemek Yarışmamız da başladı. Cuma pazarı alanında 3 gün boyunca devam edecek fuarımıza ve yemek yarışmamıza tüm Alanya halkını davet ediyorum” diye konuştu.
ALANYA BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE 500 BİN FİDE DESTEĞİ
Alanya Belediyesi’nin tarımsal üretimin artması, üreticilerin desteklenmesi, vatandaşların ucuz ve sağlıklı ürüne ulaşabilmesi amacıyla geçen yıllarda hayata geçirdiği fide desteği projesi bu yıl da devam edeceği belirtildi. Mart ayında mahallelerde gerçekleşecek çalışma nisan ayında da yaylalarda süreceği öğrenildi. 
YÜCEL’DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI
Yarın gece idrak edilecek Miraç Kandili ile ilgili de iyi dilek temennilerini dile getiren Başken Yücel, “Yarın gece mübarek Miraç Kandili’ni idrak edeceğiz. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV), Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili’ne kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek üç ayların içinde yer alan Miraç Kandili’nin, birliğimize, dirliğimize ve kardeşliğimize daha da güç katmasını diliyorum. Tüm Alanya halkımızın, Yüce Türk Milleti’nin ve Türk İslam aleminin Miraç Kandili’ni kutluyorum, tüm dünyanın barış ve huzuruna vesile olmasını, Gazze’de süren katliamın bir an önce durmasını diliyorum” dedi. (DHA)

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Serikte şap aşılaması başladı

Serik’te şap aşılaması başladı

Muratpaşa depremin yıl dönümünde saygı duruşunda

Muratpaşa depremin yıl dönümünde saygı duruşunda