Depremzede 164 tıp öğrencisine, AÜ’de özel eğitim

Depremzede 164 tıp öğrencisine, AÜde özel eğitim

 

ANTALYA,(DHA) – KAHRAMANMARAŞ merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde etkilenen Tıp Fakültesi öğrencileri, özel öğrenci olarak Akdeniz Üniversitesi’nde(AÜ) eğitim alıyor.

YÖK’ün depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde eğitim alan öğrencilerin uygulamalı eğitim alması için devreye soktuğu özel öğrenci programında AÜ en yoğun talep alan üniversiteler arasında yer aldı. Bu kapsamda uygulamalı eğitim alan 164 Tıp Fakültesi öğrencisi, AÜ’ne başvuruda bulundu.

‘EN ÇOK TALEP ALAN TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİYİZ’

Özel öğrenci olarak AÜ Tıp Fakültesi’ni deprem bölgesinden tercih eden öğrencilerin sayısının yüksek olduğunu söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Gürpınar, “Yaşadığımız üzücü depremden sonra çok sayıda talep aldık. Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın da talimatı ile mağdur olan öğrencilere her kolaylığı sağlamaya gayret gösteriyoruz. Türkiye’de en çok talep alan Tıp Fakültelerinden biriyiz. Toplam 164 başvuru oldu. Depremden etkilenen bölgelerden gelen 78 öğrencimiz uygulamalı eğitimlerine başladı. Uygulamalı bilimlerin olduğu klinik bilimler dediğimiz 4, 5 ve 6’ncı sınıf her dönemden farklı illerden öğrencilerimiz var” dedi.

‘BÜTÜN ÖĞRENCİLER BİR ARADA EĞİTİM ALIYOR’

Eğitim programlarının devam ettiğini söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı Gürpınar, “Depremzede öğrencilerimizin tamamını staj alan kendi öğrencilerimizin içerisine kattık. Hiçbir ayrım gözetmeksizin, farklı gruplar oluşturmaksızın kendi öğrencimiz, evladımız gibi benimsedik. Yaklaşık iki aydır eğitimlerine devam ediyorlar. Aldığımız geri bildirimlerde de son derece mutlu olduklarını eğitimin kalitesinin farkında olduklarını söylediler. Hatta eğitime burada devam etmek istiyoruz, yatay geçiş yapmak istiyoruz diyen çok sayıda öğrencimizde var. Gerçekten iyi bir eğitimimiz var. Türkiye’de ilk akredite olan fakültelerden biriyiz” şeklinde konuştu.

‘HEPİMİZİN DÜŞÜNCESİ BİR AN ÖNCE O GECENİN BİTMESİYDİ’

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencisi Yağmur Dede, deprem anında Hatay’da evde olduğunu belirterek, “Kampüs çevresi çok sıkıntılı bir bölge olmadığı için büyük bir deprem olduğunun farkında değildik başta. Daha sonra acilde çalışmaya gittiğimizde ne kadar büyük bir enkaz olduğunu fark ettik. Hepimizin düşüncesi bir an önce o gecenin bitmesiydi” dedi. Lise döneminde de AÜ’nde eğitim almak istediğini anlatan Yağmur Dede, “Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim almak güzel, bizi güzel karşılayan insanlar var bu çok güzel. Çalışmaya başladığım bir ay sürecinde de gayet iyi karşılandım, öğrendiğim şeyler güzeldi. AÜ farklı hocalar, farklı yan dallar var. Bu bana farklı bir bakış açısı kazandırdı. Bilmediğimiz bir hastalığa yaklaşım şekli, genetik olarak araştırma imkanlarının fazla olması teorik olarak gelişmemizi sağlıyor” dedi.

‘ÖYLE BİR SARSINTI TAHMİN EDİLEMEZDİ’

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencisi Serhat Yılmaz da depremde arkadaşları, hocaları ve hastanede birlikte çalıştığı sağlık çalışanlarından çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Depremden 10 gün sonra Hatay’dan ayrılabildim. AÜ’nin bize karşı tutumu, yardımı, öğrenci işleri olsun dekan hocalarımız olsun bizi çok sıcak karşıladılar. O yüzden sadece burayı tercih ettim. Şu anda da çok iyi gidiyor burada eğitim. İntörn olarak eğitime devam ediyorum pediatri bölümündeyim. Nöroloji ve nefroloji polikliniğini gördüm. Burada yan dallarla birlikte eğitim alabilmek çok güzel. Çeşitli bölümleri görebilmek bu bölümlerde yetkin hocalarla çalışabilmek çok iyi. Hocalarımız özellikle son derece yardımcılar, son derece eğiticiler, gerçekten burada tıpa karşı şevkimiz arttı diyebilirim” ifadelerini kullandı.

‘HABERLERDEN SONRA BURAYA EĞİLİMİM ARTTI’

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencisi, intörn doktor Burak Tutun da, “Ben ikinci sınıftayken Antalya’da bir cerrahi kongreye katılmıştım ve gerçekten etkilenmiştim. Daha sonra da burasıyla ilgili ulusal ve uluslararası alanda duyduğum haberlerden sonra iyice eğilimim artmıştı. Akrabamın da burada yaşamasından dolayı burayı tercih ettim. Bir diğer sebep de Tıp Fakültesi öğrencileri işlerinin yardımsever ve çok hızlı olmasıydı. Çünkü ben Ankara ve İzmir’deki üniversitelere başvurdum ama onlar henüz cevap bile vermeden burası beni kabul etti. Acil serviste intörn olarak görev yapmaktayım. Hastaları birinci elden muayene edip tedavi etmeye çalışıyoruz. Gerçekten çok verimli olduğunu düşünüyorum. Asistan doktorlar ve hocalarımız bize gerçekten çok yardımsever davranıyorlar” dedi.

‘YATAY GEÇİŞ YAPMAYI DÜŞÜNÜYOR’

AÜ’ni Tıp Fakültesi’ne Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden özel öğrenci olarak gelen 4. Sınıf öğrencisi Furkan Özada da, “Üniversite değişikliğinde bulunma sebebim Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi boşaltıldı eğitim alan arkadaşlarım daha az hasta görüyor. Daha fazla hasta görmek için AÜ’ni tercih ettim. AÜ Tıp Fakültesi eğitiminin güzel olmasından dolayı yatay geçiş yapmakta istiyorum. Dönem sonunda yatay geçiş yapmak için başvuruda bulunacağım. Bir aydır buradayım, eğitimi güzel, pratikleri de gayet verimli geçiyor. Muayeneyi burada öğrendim. Hasta görebilme imkânım baya oldu. Hocalarla başımızda oluyor zaten” şeklinde konuştu.(DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Kırcamide yol açma çalışmaları başladı

Kırcami’de yol açma çalışmaları başladı

Dayanışma iftarları devam ediyor