Deva tarlada

 Deva Partisi İl Başkanı Selda Öner, Kadın Politikaları Başkanı Nuray Özkul, il ve ilçe yöneticileri Genel Başkan Ali Babacan ile Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Emin Ekmen’in başlattığı çalışma kapsamında tarlada çiftçileri ziyaret etti. Hemen hemen tüm sorunların kaynağının aynı olduğunu söyleyen Deva Partisi İl Kadın Politikiları Başkanı Nuray Özkul,  “Konuştuğumuz çiftçiler ülkemizin ve elbette ilimizin de en büyük problemlerinden biri olan tarım ve hayvancılığın gün geçtikçe eridiğini ifade ediyorlar” dedi.  

MALİYET ARTTI, ÜRETİM DURDU

 

DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı, Özkul,”Kalkınmamız için önem sıralamasında ilk başlarda yer alması gereken ancak ihmal edilen tarım ve hayvancılık ve bu alanlarda izlenen, uygulamaya da konulan yanlış politikalar nedeniyle çiftçi, artık üretimden vazgeçme noktasına geldi. Tanık olduğumuz üzücü bir durum da maalesef bu faaliyetleri bırakanların da olmasıdır. Artık insanlar maliyetleri karşılamadığı için toprağı boş bırakıyor. Bu faaliyetlerden çekilen insan kaynağı ve oluşan üretim kaybı ülke için çok büyük kayıptır” dedi.

ÇİTFÇİYE ACİL DESTEK ŞART

 

DEVA Partisi İl Başkanı Selda Öner ise dinledikleri şikâyetlerin yoğunlukla, mazot, gübre, tohum, elektrik gibi ana kalemlerdeki olağanüstü artışlar olduğunu ifade etti. Öner, “Acilen yeterli destek paketleri ve doğru politikalarla tarım hak ettiği yere gelmeli. ‘Deva Tarlada’ Projemiz tüm hızıyla sürüyor. Çiftçilerimizle buluşuyor ve yıllarca ihmal edilen, önemsiz görülen tarım sektörü hakkında hazırladığımız eylem planımızı anlatıyoruz. Deva olarak cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi yeniden bir kalkınma hamlesi başlatacağımızı çiftçilerimize ve tarım paydaşlarına söylüyoruz” diye konuştu.

 

DEVA’NIN TARIM EYLEM PLANI

 

Öner sözlerini şöyle tamamladı: “Tarım Eylem Planımızda taahhüt ettiğimiz ve acil olarak ilk 90 ve 360 günde uygulanması gereken tedbirlerle birlikte kırsal kalkınmaya yönelik etkili adımlar atacağımızı vatandaşlarla paylaşıyoruz. Bu alanda istenilen rahatlamayı sağlayacağız. Vatandaşlarımız hiç merak etmesinler. Deva Partisi olarak, planlarımız çözüm önerilerimiz hazır bir şekilde seçime hazırlanıyoruz. Milletimizden yetkiyi aldığımız zaman ülkemizin refah seviyesinin nasıl hızlı bir şekilde üst seviyelere çıkacağını hep birlikte göreceğiz.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Sokak hayvanı sahiplenenler mutlu

EYT’de iki güçlü formül öne çıktı